Posni kolačići sa pomorandžom se pripremaju na sledeći način:
Kandiranu pomorandžu isecite na komadiće i pomešajte sa rendanom korom.
Bananu oljuštite i izgnječite viljuškom.
Šećer, margarin i bananu umutite mikserom, dodajte smesu od pomorandže, brašno i lešnike, zamesite glatko testo, umotajte plastičnom folijom i ohladite 30 minuta.
Testo razvijte oklagijom (debljine 2-3 cm), modlicom izrežite kolačiće u obliku lista duge oko 4 cm, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Čokoladu i ulje otopite na pari.
Marmeladu izmešajte sa likerom, ovom smesom spajajte po dva kolačića, jedan deo umočite u čokoladu i ukrasite kandiranim voćem.
Riba na pirinču se priprema na sledeći način:
Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji.
Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više