1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.
Za dekoraciju:
100 g posne crne čokolade,
100 g posne bele čokolade,
300 g posnog šlaga,
300 ml kisele vode,
6 kašika ulja,
30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
U vanglicu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Peći u plehu obima koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
Sastojci za posnu čorbu od heljde sa gljivama:100g heljde,100g svežih šampinjona,1,5l supe od povrća,1 glavica crnog luka,2 kašike ulja,2dl biljne pavlake,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više