Preliv za baklavu

Preliv za baklavu recept

Advertisement

Sastojci za preliv za baklavu:

  • 1 kg šećera,
  • 1 l vode,
  • 5 vanilin šećera,
  • sok od jednog limuna.

Preliv za baklavu se primrema na sledeći način:

  1. U šerpu staviti 1-2 kašike šećera, šerpu staviti na vrelu ringlu i pustiti da se šećer topi.
  2. Kada sav šećer dobije boju karamele, naliti litar vode.
  3. Sipati preostali šećer, promešati, a zatim dodati 5 kesica vanilin šećera.
  4. Kuvati dok tečnost ne proključa, zatim skinuti preliv sa ringle.
  5. Sačekati da se preliv prohladi, pa pola limuna iseći na kolutove i ubaciti u preliv, a drugu polovinu iscediti.
  6. Kada se preliv potpuno ohladi, preliti baklavu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Preliv za baklavu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares