Posna sarma od vinovog lista se priprema na sledeći način:
Vinovo lišće preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekša.
Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti.
Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke.
Doterati ukus filu po želji.
Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
Kada sve sarme zavijemo i poređamo u posudu, odozgo prekriti vinovim lišćem, pritisnuti blago velikim poklopcem, naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri.
Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.
Sastojci za posni sendvič sa vrganjima:300g pečuraka (vrganja),1 paradajz,2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu,1 plavi patlidžan,sirće , so, peršun, bosiljak,4 zemičke od integralnog brašna/tost hleb.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više