Posna čoko baklava

Posna baklava sa čokoladom recept

Advertisement

Sastojci za posnu čoko baklavu:

  • posne kore za baklavu,
  • 100 g posne čokolade,
  • 100 g griza,
  • 200 g oraha,
  • 250 g posnog margarina.

Za preliv:

  • 500 g šećera,
  • 4 dl vode,
  • 3 vanilin šećera,
  • sok od pola limuna.

Posna baklava sa čokoladom se priprema na sledeći način:

  1. Prvo skuvati preliv za baklavu sa šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna.
  2. Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti preliv za baklavu da se potpuno ohladi.
  3. U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati.
  4. Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim umotati počev od strane na kojoj se nalazi fil i ređati u pleh.
  5. Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute).
  6. Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čoko baklava
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 41 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares