Posne perece

Posne perece

Advertisement

Sastojci za posne perece:

  • 800 g brašna,
  • kašičica soli,
  • kašičica šećera,
  • 2 šoljice ulja,
  • 20 g kvasca,
  • 1/2 l mlake vode,
  • susam ili kim.

Posne perece se pripremaju na sledeći način:

  1. Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da stoji 20 minuta.
  2. Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašičicom soli, 1/2 l mlake vode i 800 g mekog brašna.
  3. Testo dobro zamesiti dok ne počne da se odvaja od posude.
  4. Ostaviti testo za perece na toplom mestu da nadođe.
  5. Uzimati po komad testa i praviti perece.
  6. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (ili kimom, po želji) i peći.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne perece
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares