Pohovani karfiol

19531

Pohovani karfiol recept

- Advertisement -

Sastojci za pohovani karfiol:

  • 1 glavica mladog karfiola,
  • 40-50 g prezli,
  • ulje,
  • 200 g brašna,
  • so,
  • suvi začin,
  • 1/4 pkesice praška za pecivo,
  • 1/4 l kisele vode.

Pohovani karfiol se priprema na sledeći način:

  1. Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
  2. U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
  3. Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.
  4. Prži se kratko, koliko da porumeni.
  5. Ovako pripremljen karfiol, odlično je poslužiti uz sos od belog luka.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pohovani karfiol
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)