Naslovna Posna glavna jela Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama

Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama

Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama

Sastojci za posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama:

  • zelje,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 mladi beli luk,
  • 2 šargarepe,
  • sojine ljuspice,
  • pirinač,
  • so,
  • biber,
  • vegeta,
  • povrtna kocka za supu,
  • aleva paprika,
  • ulje,
  • posna pavlaka neutralna.

Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama se pripremaju na sledeći način:

  1. Izdinstati dve manje glavice luka, jedan struk mladog belog luka, dve manje šargarepe (izrendati), kad se to malo izdinsta dodati sojine ljuspice (koje su predhodno odstojale u vrućoj vodi da nabubre pola sata).
  2. Dodati pirinač prethodno obaren, začine, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, ako treba i vegete. Mora malo jače da se začini.
  3. Staviti zelje u vruću vodu (ne u ključalu), savijati sarmice i redjati u šerpu. Preliti ih uljem i vodom da ogreznu i dodati bilju neutralnu pavlaku.
  4. Peći u zagrejanoj rerni 30 min (zavisi od rerne).
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 Based on 1 Review(s)

Exit mobile version