Sastojci za posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama:
zelje,
2 glavice crnog luka,
1 mladi beli luk,
2 šargarepe,
sojine ljuspice,
pirinač,
so,
biber,
vegeta,
povrtna kocka za supu,
aleva paprika,
ulje,
posna pavlaka neutralna.
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama se pripremaju na sledeći način:
Izdinstati dve manje glavice luka, jedan struk mladog belog luka, dve manje šargarepe (izrendati), kad se to malo izdinsta dodati sojine ljuspice (koje su predhodno odstojale u vrućoj vodi da nabubre pola sata).
Dodati pirinač prethodno obaren, začine, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, ako treba i vegete. Mora malo jače da se začini.
Staviti zelje u vruću vodu (ne u ključalu), savijati sarmice i redjati u šerpu. Preliti ih uljem i vodom da ogreznu i dodati bilju neutralnu pavlaku.
Sastojci za posnu projaru od bundeve:100g kuvanog prosa,350g kukuruznog brašna,1kg ribane bundeve,25g šećera,1 šoljica ulja,100g posnog sira,prstohvat soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više