Naslovna Sastojci Belo vino

Posna jela sa sastojkom: belo vino

brza-posna-torta-sa-sargarepom-i-orasima

Posna brza torta sa šargarepom i orasima

Sastojci za Brzu posnu tortu: šolja ulja, šolja mlevenih oraha, šolja seckanih oraha, šolja strugane šargarepe, šolja belog vina, 3 šolje brašna.
kuvane-jabuke-sa-sljivama-posno

Kuvane jabuke sa šljivama

Sastojci za Kuvane jabuke sa šljivama: 4 jabuke, 1/2 l belog vina, kašika šećera, 4 suve šljive, 4 kašike marmelade od šljiva, kesica posnog šlaga od vanile.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
pijani sampinjoni

Pijani šampinjoni

Sastojci za pijane šampinjone: pakovanje šampinjona, 3 glavice crnog luka, čen belog luka, šargarepa, sveža paprika, vegeta, biber, lovorov list, ulje, belo vino po želji.
bakalar u soku od limuna recept

Bakalar u soku od limuna

Sastojci za bakalar u soku od limuna: 2 bakalara (ili fileti), so, biber, maslinovo ulje, 1/2 limuna, sitno naseckanog, 1-2 kašike ulja, 1 vlašac, mleven, sok od 1/2 limuna,, 1/4 šolje belog vina, 1/4 kašičice origana, 1 kašika kapra.
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
pečeni šaran recept

Pečeni šaran

Sastojci za pečenog šarana: 1 šaran srednje veličine, 1 limun, so, 4-5 kašika ulja, 2 glavice belog luka, 3 dl belog vina, 1 ruzmarin, 1 limun, isečen na kriške.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
beli rizoto recept

Posni beli rižoto

Sastojci za posni beli rižoto: 200 g dagnji, 50 g lignji, 200 g pirinča, 1 dl belog vina, 1/2 kuvane šargarepe, 1/2 veze naseckanog peršuna, hladno ceđeno maslinovo ulje, 1/2 limuna, so.
smudj sa posnim majonezom

Smudj sa posnim majonezom

Sastojci za smuđa sa posnim majonezom: 3 kg smudja, 1 veza bele zeleni, 100 g šargarepe, 150 g korena celera, 1 glavica crnog luka, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, šoljica i po belog vina, šoljica sirćeta, posni majonez, so.

Najpopularniji recepti

slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Posna čorba od karfiola sa grizom na vodi recept

Najbolja posna jela na vodi

Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...