Naslovna Sastojci Biber u zrnu

Posna jela sa sastojkom: biber u zrnu

Posna čorba od kiselog kupusa sa pečurkama

Posna čorba od kiselog kupusa sa pečurkama

Sastojci za posnu čorbu od kiselog kupusa sa pečurkama: 1 l rasola, 500 g kiselog kupusa, 100 g svežih pečurki, 2 glavice crnog luka, 2 krompira, 1 šargarepa, 1 koren peršuna, 3 lovorova lista, 1 glavica belog luka, 2 kašike suve koprive, 5 zrna bibera, 3 suve paprike.
corba-od-kiselog-kupusa-sa-pecurkama recept

Posna čorba od kiselog kupusa sa pečurkama

Sastojci za kiseli kupus sa pečurkama: 500 g kiselog kupusa, 100 g svežih pečurki, 2 glavice crnog luka, 2 krompira, 1 šargarepa, 1 koren peršuna, 3 lovorova lista, 1 glavica belog luka, 2 kašike suve koprive, 6 zrna bibera, 3 suve paprike.
turšija recept

Turšija

Sastojci za turšiju: 4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike), 3 l vode, 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog, 120 g soli, 150 g šećera, 1/2 kesice vinobrana, 3-4 lista lovora, 1 ren, biber u zrnu.
barene-paprike

Barene paprike

Sastojci za barene paprike: 5 kg žute i crvene paprike, 3 l vode, 500 ml vinskog sirćeta, 200 g soli, 250 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 1/2 vezice peršuna, po želji beli luk.
posni podvarak recept

Posni podvarak

Sastojci za posni podvarak: glavica kiselog kupusa, 2 glavice crnog luka, lovorov list, 1/2 kašike aleve paprike, 2 kašike ulja, biber u zrnu.
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
smudj sa posnim majonezom

Smudj sa posnim majonezom

Sastojci za smuđa sa posnim majonezom: 3 kg smudja, 1 veza bele zeleni, 100 g šargarepe, 150 g korena celera, 1 glavica crnog luka, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, šoljica i po belog vina, šoljica sirćeta, posni majonez, so.
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
zubatac sa prelivom od senfa

Zubatac sa prelivom od senfa

Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa: 1 kg zubaca, umak od senfa, sok od jednog limuna, šolja sirćeta, biber u zrnu, veza zeleni za supu, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, so, lorber.

Najpopularniji recepti

slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.