Naslovna Sastojci Biber

Posna jela sa sastojkom: biber

Riba na pirinču na hilandarski način

Riba na pirinču na hilandarski način

Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji. Za to vreme tava se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
Posna krem čorba od celera

Posna krem čorba od celera

Sastojci za posnu krem čorbu od celera: 1 veći celer, 2 šargarepe, 1 krompir, 1 manja glavica crnog luka, so, biber.
Posna pašteta od oraha

Posna pašteta od oraha

Sastojci za posnu paštetu od oraha: 200 g mlevenih oraha, začin od povrća, so, biber, beli luk, senf, voda.
posna sarma od vinovog lisca recept

Posna sarma od vinovog lista

Sastojci za posnu sarmu od vinovog lista: 30-40 vinovih listova, 1 šolja pirinča, 1 šargarepa (urendana), 1/2 kg crnog luka (iseckanog), ulje, 1 krompir (urendan), 50 g sojinih ljuspica (poparenih), 50 g suncokreta (samlevenog), so, biber, aleva paprika.
posno-cufte-od-pasulja

Posno ćufte od pasulja

Sastojci za posno ćufte od pasulja: pasulj, ulje, praziluk, so, biber.
posna corba od kupusa ribanca

Posna čorba od kupusa ribanca

Sastojci za posnu čorbu od kupusa ribanca: 500 g kupusa ribanca, glavica crnog luka, kašika ulja, crvena paprika, 2 krompira, po kašičica slatke i ljute mlevene paprike, 250 ml povrtnog bujona, 2 karanfilića, list lorbera, prstohvat mlevenog kima, kašika seckanog peršuna, kašika posnog majoneza, so, biber.
Začinjeni krompir iz rerne recept

Začinjeni krompir iz rerne

Sastojci za začinjeni krompir iz rerne: 800 g krompira, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 2 grančice ruzmarina, so, biber.
oslic sa povrcem recept

Oslić sa povrćem

Sastojci za oslić sa povrćem: 600 g fileta oslića, 4 velika paradajza, 4 glavice crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog svežeg peršuna, so, biber.
riblji specijalitet sa grejpom recept

Riblji specijalitet sa grejpom

Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1 grejpfrut, 3 glavice mladog luka, 1 limun, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
fileti brancina sa pomorandzom i limetom recept

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 pomorandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so, biber.

Najpopularniji recepti

posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte