Naslovna Sastojci Bosiljak

Sastojak: bosiljak

Najbolje riblje pljeskavice

Najbolje riblje pljeskavice

0
Sastojci za riblje pljeskavice: razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...). Dakle poenta je odabrati što ukusnije vrste, mada u principu može da se radi sa svakom ribom (stvar ukusa), sojine mrvice ≤ 8%, crni luk 10%, beli luk u prahu 1 kafena kašičica (3-4 g) po 1 kg ribe, slatka aleva paprika 5-8 g / 1 kg, ljuta aleva paprika ≤ 3 g / 1 kg, beli biber ≤ 3 g / 1 kg, prašak za pecivo ½ kafene kašičice na 1-2 kg ribe, maslinovo ulje ≤ 70 ml / 1 kg, kisela voda 50 ml /1 kg, so - 1,5 -1,8%, belo brašno 1-2 supene kašike na 1 kg smese, začini - stvar ličnog izbora između bosiljka ruzmarina i peršuna, mada je ukus i bez ovih začina odličan (moj favorit je bosiljak).
punjene tikvice na vodi

Posne punjene tikvice

0
Sastojci za posne punjene tikvice: 1 kg tikvica, 100 g pšenice, 200 g lanenog semena, 200 g pečuraka, 150 g crnog luka seckanog, čen belog luka, malo peršuna i bosiljka, biber, 1 dl ulja, masline, suvi začin, so.
francuska mućkalica recept

Posna francuska mućkalica

0
Sastojci za posnu francusku mućkalicu: 250 g tikvica, plavi patlidžan, 400 g paradajza, 2 glavice crnog luka, crvena i žuta paprika, 2 čena belog luka, po 3 grančice timijana i origana, po 2 grančice bosiljka i ruzmarina, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, 100-150 ml povrtnog bujona, so i biber.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

0
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
tolstolobik sa svezim zacinskim biljem

Tolstolobik sa svežim začinskim biljem

0
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem: 700 g tolstolobika, 2 veća čena belog luka, sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari, mešavina suvog biljnog začina, ulja po potrebi.
Špageti sa aromatičnim biljem recept

Posni špageti sa aromatičnim biljem

0
Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem: 320 g tankih posnih špageta, pola suve ljute papričice, 1 čen belog luka, 150 ml maslinovog ulja, 50 g biljnog sira, 30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

0
Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

0
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati

Najčitaniji recepti