Naslovna Sastojci Brašno

Sastojak: brašno

riblja-corba-oslic-skusa-haringa

Riblja čorba (oslić, skuša, haringa)

0
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe: 100 g oslića, 100 g skuše, 100 g haringe, 1 šargarepa, 1 suva paprika, oko 20 g praziluka, glavica belog luka, ljuta papričica, list nane (1 kašičica), list peršuna, glavica crnog luka, 3 kašičice aleve paprike, 2 kašičice začina od sušenog povrća, kim, 3 sitno seckana oraha, 1 kašika brašna, šoljica ulja, biber, so, 2 šoljice soka od paradajza.
posne pljeskavice od krompira recept

Posne pljeskavice od krompira

0
Sastojci za posne pljeskavice od krompira: 1/2 kg krompira, 5 kašika brašna, 100 g komadića od soje, dve kašike paradajz pirea, prezle, ulje, so, biber.
posne slatke kiflice sa bademom recept

Posne slatke kiflice sa bademom

0
Sastojci za posne slatke kiflice sa bademom: 140 g ulja, 180 g brašna, 70 g mlevenih badema, 30 g šećera, šećer u prahu za posipanje.
tunjevina u umaku recept

Tunjevina u umaku

0
Sastojci za tunjevinu u umaku: 6 komada sveže tunjevine, maslinovo ulje, crne masline, dva čena belog luka, suvo belo vino, malo kapra, origano, brašno, 400 g pasiranog paradajza, so, biber.
posni medenjaci recept

Posni medenjaci

0
Sastojci za posne medenjake: 400 g brašna, 100 g šećera, 150 g rastopljenog meda, malo cimeta, kora od limuna, prašak za pecivo, badem ili orasi.
posni zeleni kari recept

Zeleni kari

0
Sastojci za zeleni kari: 4 zelene ljute paprike, 5 kašika brašna, kašika šećera, 2 kašike svežeg seckanog peršuna, 7 kašika senfa, 10 kašika maslinovog ulja, morska so po ukusu, biber u zrnu.
knedle-sa-sljivama

Posne knedle sa šljivama

0
Sastojci za posne knedle sa šljivama: 1 kg krompira, 2 kašike brašna, 3 kašike ulja, suve šljive, šećer, prezle.
mornarski brodet recept

Mornarski brodet

0
Sastojci za mornarski brodet: škampine 500 g, grdobina 250 g, ugor 250 g, 150 g lignji, konzerva račića, 1 dl ulja, 3-4 glavice crnog luka, 5-6 čenova belog luka, 300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 2 kašike brašna, 1,5 dl belog vina, 1 veza peršuna, 2 lista lorbera, biber u zrnu, so.

Najčitaniji recepti