Naslovna Sastojci Gustin

Posna jela sa sastojkom: gustin

majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
medeno srce torta

Posna medeno srce torta

Sastojci za medeno srce tortu: 1 kg posnog keksa, 1 kg medenog srca (ređati tako da nema praznine između), 1,5 l gaziranog soka od pomorandže + 1 l za natapanje keksa i medenih srca (najbolje fanta), 5 pudinga od vanile, 500 g margarina, 4 kašike gustina, 250 g šećer u prahu, 11 kašika šećera.
oslic na pari

Oslić na pari

Za oslić na pari potrebno je: 4 fileta oslića od oko 250 g, 4 limete, 2 glavice luka, 2 kašike ribljeg bujona iz kocke, 800 g smrznutog povrća, grančica majčine dušice, 2 kašičice margarina, 1 dl belog vina, 2 kašičice gustina, pola limuna, so, biber
hrskavi fileti oslica recept

Hrskavi fileti od oslića

Sastojci za hrskave filete od oslića: 800 g fileta od oslića, gustin (skrob), korniflejks, so, ulje, 2 pomorandže, peršun.
Posna čorba od krompira i pečuraka na vodi recept

Posna čorba od krompira i pečuraka

Sastojci za posnu čorbu od krompira i pečuraka: 600 g krompira, 400 g šampinjona, veća glavica crnog luka, struk praziluka, 1 šargarepa, začin od povrća, so, biber, peršun, lovorov list, kašika brašna ili gustina.
fileti oslica sa kornfleksom recept

Fileti oslića sa kornfleksom

Sastojci za filete oslića sa kronfleksom: 800 g fileta od oslića, gustin, kornfleks, so, ulje, 2 pomorandže, peršun.
skoljke na bastovanski nacin recept

Školjke na baštovanski način

Sastojci za školjke na baštovanski način: 2 kg svežih dagnji, 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...), 50 g margarina, kašičica začina od povrća, sveže mleven beli biber, kašičica gustina, 2,5 dl belog vina.
kuvane jabuke sa suvim grozdjem recept

Kuvane jabuke sa suvim grožđem

Sastojci za kuvane jabuke sa suvim grožđem: 800 g jabuka, 300 g šećera, 2 limuna, 300 g suvog grožđa, cimet, manje od pola kašičice gustina.
sutlijaš sa višnjama

Posni sutlijaš sa višnjama

Sastojci za posni sutlijaš sa višnjama: 10 pomorandži, 4 šoljice pirinča, 200 g suvog grožđa, 300 g višanja, manje od pola kašičice gustina.

Najpopularniji recepti

bombice od smokvi recept

10 neodoljivih posnih kolačića

Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama