Naslovna Sastojci Origano

Sastojak: origano

posna pita sa pecurkama na vodi

Posna pita sa pečurkama na vodi

0
Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi: pakovanje šampinjona, 1/2 glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradajza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.
makaroni sa belim lukom

Posni makaroni sa belim lukom

0
Sastojci za posne makarone sa belim lukom: pakovanje posnih makarona, 100 g maslina po izboru, može punjene ili druge po želji, 6-7 čena belog luka, kašičica soli, kašičica origana, kašičica mlevenog bibera, nekoliko kašika ulja, za preliv paradajiz sos po želji.
rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

0
Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
supa od krompira i sargarepe

Posna čorba od krompira i šargarepe

0
Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način: Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
Testenina sa povrćem recept

Posna testenina sa povrćem

0
Sastojci za posnu testeninu sa povrćem: 300 g posne testenine, 150 g šampinjona, 200 g tikvica, 100 g paradajza, 2 čena belog luka, 0,5 dl ulja, origano, peršun, biber, so.
bakalar u soku od limuna recept

Bakalar u soku od limuna

0
Sastojci za bakalar u soku od limuna: 2 bakalara (ili fileti), so, biber, maslinovo ulje, 1/2 limuna, sitno naseckanog, 1-2 kašike ulja, 1 vlašac, mleven, sok od 1/2 limuna,, 1/4 šolje belog vina, 1/4 kašičice origana, 1 kašika kapra.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

0
Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
paprike punjene ribljim mesom hilandarski kuvar

Paprike punjene ribljim mesom

0
Paprike punjene ribljim mesom se pripremaju na sledeći način: Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.

Najčitaniji recepti