Naslovna Sastojci Paradajz

Posna jela sa sastojkom: paradajz

Oktopod (hobotnica) na hilandarski način recept

Oktopod na hilandarski način

Oktopod, pripremljen na hilandarski način omiljeno je jelo bratstva Hilandara. Gosti se sami ponude za pomoć u pripremi. Jer svakog oktopoda treba izlupati, odnosno o kamen udarati, bar četrdesetak puta. I to dok je još živ, takoreći odmah po vadjenju iz mora. U protivnom, ne može da se skuva.
Hilandarska boranija recept

Hilandarska boranija

Žuta, široka boranija, oko 50 kg se najpre očisti od peteljki, dobro se opere i iseče popreko, na krupne komade. Očisti se potom i oko 5 kg crnog i dosta belog luka. Pripremi se, opere i isecka peršunovo lišće i sitno se iseče zreli paradajz.
Zapečeni praziluk recept

Zapečeni praziluk

Praziluk se očisti i opere. Zadrži mu se samo beli deo. Potom se, bez rezanja, slaže jedan do drugog. Odozgo se pospe solju, seckanim peršunom, nalije se zejtin i vode toliko da praziluk ogrezne. Tek toliko da jelo ne zagori.
oslic sa povrcem recept

Oslić sa povrćem

Sastojci za oslić sa povrćem: 600 g fileta oslića, 4 velika paradajza, 4 glavice crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog svežeg peršuna, so, biber.
ratatuj recept

Ratatuj

Sastojci za ratatuj: 500 g plavog patlidžana, 400 g paradajza, 500 g tikvica, nekoliko paprika (da nisu ljute), nekoliko glavica crnog luka, 1 čen belog luka, peršun, majoran, žalfija, so, biber, maslinovo ulje.
djuvec od praziluka recept

Đuveč od praziluka

Sastojci za đuveč od praziluka: 1/2 kg praziluka, 1/2 kg paradajza, 50 g pirinča, 1-2 šargarepe, 2 dl ulja, 3 dl vode, 1 limun, 1 suva crvena paprika, 2 kašičice tucane ljute paprike, so.
5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
posni rizoto sa komadicima soje na vodi recept

Posni rižoto sa komadićima soje na vodi

Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi: 1,5 litar vode, 2 glavice crnog luka, 3 struka mladog crnog luka, 1 krompir, 3 šargarepe, 1 šoljica komadića soje, 3 čena belog luka, 1 šolja pirinča, mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan, 1 šolja kuvanog paradajza, 1 svež paradajz.
bukovaca oca gavrila na vodi recept

Bukovača Oca Gavrila na vodi

Sastojci za bukovaču Oca Gavrila na vodi: 300 g bukovače, 4 krompira, 4 šargarepe, 3-4 sveže paprike, sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire), so, začini po želji.
posne zapecene makarone u basilico sosu recept

Posne zapečene makarone u basilico sosu

Sastojci za posne zapečene makarone u basilico sosu: 1 tegla basilico sosa (sos od paradajza, crnog luka, bosiljka, malo šećera i soli), 1 pakovanje posnih makarona, 2-3 čena belog luka, 1 veći paradajz, maslinovo ulje, so.

Najpopularniji recepti

posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
posna pita sa visnjama recept

10 posnih slatkih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih slatkih pita. Posne slatke pite - to je ono kad vam hrska i topi se u ustima
bajadere

10 posnih kolača koje morate probati

Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...