Naslovna Sastojci Pastrmka

Posna jela sa sastojkom: pastrmka

Najbolje riblje pljeskavice

Najbolje riblje pljeskavice

Sastojci za riblje pljeskavice: razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...). Dakle poenta je odabrati što ukusnije vrste, mada u principu može da se radi sa svakom ribom (stvar ukusa), sojine mrvice ≤ 8%, crni luk 10%, beli luk u prahu 1 kafena kašičica (3-4 g) po 1 kg ribe, slatka aleva paprika 5-8 g / 1 kg, ljuta aleva paprika ≤ 3 g / 1 kg, beli biber ≤ 3 g / 1 kg, prašak za pecivo ½ kafene kašičice na 1-2 kg ribe, maslinovo ulje ≤ 70 ml / 1 kg, kisela voda 50 ml /1 kg, so - 1,5 -1,8%, belo brašno 1-2 supene kašike na 1 kg smese, začini - stvar ličnog izbora između bosiljka ruzmarina i peršuna, mada je ukus i bez ovih začina odličan (moj favorit je bosiljak).
grilovana pastrmka recept

Grilovana pastrmka

Sastojci za grilovanu pastrmku: 400-600 g pastrmke, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršun ili mladi zeleni luk.
pecena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku: 4 pastrmke od po 300-400 g, 3 lista žalfije, peršun, 2 čena belog luka, 3/4 šolje suvog belog vina, 1,5 limun, 6 supenih kašika ulja, so, biber.
pastrmka sa karanfilicem

Pastrmka sa karanfilićem

Sastojci za pastrmku sa karanfilićem: 4 pastrmke od po 200 g, 4 klina karanfilića, 150 ml maslinovog ulja, brašno, peršun, so.
pastrmka sa sampinjonima

Pastrmka sa pečurkama

Sastojci za pastrmku sa pečurkama: 1 pastrmka od 1 kg, limun, 500 g svežih šampinjona, brašno, 2 glavice luka, 2 šargarepe, ulje, so, mleveni crni biber, rukola ili peršun za dekoraciju.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
pastrmka-sa-rotkvicama

Pastrmka sa rotkvicama

Potrebno je: 8 fileta pastrmke, glavica zelene salate, 2 limuna, veza peršuna, 10 rotkvica, dva-tri lista bosiljka, 2 struka mladog luka, kašičica đumbira u prahu, maslinovo ulje, so, biber. Priprema: Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
pastrmka u vinu recept

Pastrmka u vinu

Sastojci za pastrmku u vinu: 1 kg pastrmke, belo vino, lovorov list, brašno, ulje, limun, so.
pastmka sa pirinčem recept

Pastrmka sa pirinčem

Sastojci za pastrmku sa pirinčem: 3 manje pastrmke, 2 kašike ulja, kašika brašna, glavica luka, 3 kašike pirinča, 2 zelene paprike, 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista, kašika limunovog soka, so, biber.
pastrmka na roštilju recept

Pastrmka na roštilju

Sastojci za pastrmku na roštilju: 1 kg sveže pastrmke, 1 glavica crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelena paprika, peršun, 1/4 l ulja, sok od jednog limuna.

Najpopularniji recepti

klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.