Naslovna Sastojci Pastrmka

Posna jela sa sastojkom: pastrmka

Najbolje riblje pljeskavice

Najbolje riblje pljeskavice

Sastojci za riblje pljeskavice: razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...). Dakle poenta je odabrati što ukusnije vrste, mada u principu može da se radi sa svakom ribom (stvar ukusa), sojine mrvice ≤ 8%, crni luk 10%, beli luk u prahu 1 kafena kašičica (3-4 g) po 1 kg ribe, slatka aleva paprika 5-8 g / 1 kg, ljuta aleva paprika ≤ 3 g / 1 kg, beli biber ≤ 3 g / 1 kg, prašak za pecivo ½ kafene kašičice na 1-2 kg ribe, maslinovo ulje ≤ 70 ml / 1 kg, kisela voda 50 ml /1 kg, so - 1,5 -1,8%, belo brašno 1-2 supene kašike na 1 kg smese, začini - stvar ličnog izbora između bosiljka ruzmarina i peršuna, mada je ukus i bez ovih začina odličan (moj favorit je bosiljak).
grilovana pastrmka recept

Grilovana pastrmka

Sastojci za grilovanu pastrmku: 400-600 g pastrmke, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršun ili mladi zeleni luk.
pecena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku: 4 pastrmke od po 300-400 g, 3 lista žalfije, peršun, 2 čena belog luka, 3/4 šolje suvog belog vina, 1,5 limun, 6 supenih kašika ulja, so, biber.
pastrmka sa karanfilicem

Pastrmka sa karanfilićem

Sastojci za pastrmku sa karanfilićem: 4 pastrmke od po 200 g, 4 klina karanfilića, 150 ml maslinovog ulja, brašno, peršun, so.
pastrmka sa sampinjonima

Pastrmka sa pečurkama

Sastojci za pastrmku sa pečurkama: 1 pastrmka od 1 kg, limun, 500 g svežih šampinjona, brašno, 2 glavice luka, 2 šargarepe, ulje, so, mleveni crni biber, rukola ili peršun za dekoraciju.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
pastrmka-sa-rotkvicama

Pastrmka sa rotkvicama

Potrebno je: 8 fileta pastrmke, glavica zelene salate, 2 limuna, veza peršuna, 10 rotkvica, dva-tri lista bosiljka, 2 struka mladog luka, kašičica đumbira u prahu, maslinovo ulje, so, biber. Priprema: Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
pastrmka u vinu recept

Pastrmka u vinu

Sastojci za pastrmku u vinu: 1 kg pastrmke, belo vino, lovorov list, brašno, ulje, limun, so.
pastmka sa pirinčem recept

Pastrmka sa pirinčem

Sastojci za pastrmku sa pirinčem: 3 manje pastrmke, 2 kašike ulja, kašika brašna, glavica luka, 3 kašike pirinča, 2 zelene paprike, 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista, kašika limunovog soka, so, biber.
pastrmka na roštilju recept

Pastrmka na roštilju

Sastojci za pastrmku na roštilju: 1 kg sveže pastrmke, 1 glavica crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelena paprika, peršun, 1/4 l ulja, sok od jednog limuna.

Najpopularniji recepti

slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
bajadere

10 posnih kolača koje morate probati

Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...