Naslovna Sastojci Pasulj

Posna jela sa sastojkom: pasulj

posno-cufte-od-pasulja

Posno ćufte od pasulja

Sastojci za posno ćufte od pasulja: pasulj, ulje, praziluk, so, biber.
jota

Jota

Sastojci za jotu: 100 g pasulja, 250 g kiselog kupusa, 250 g krompira, 100 g paradajz pirea, glavica crnog luka, 50 g brašna, 50 g belog luka, ulje, so, crni biber.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
pasulj sa koprivom

Postan pasulj sa koprivom

Sastojci za posni pasulj sa koprivom: 300 g pasulja, kopriva, 2 suve crvene paprike, koren paštrnaka, kašika brašna, veza mladog luka, so, mleveni biber, aleva paprika, peršun za dekoraciju.
dimljena-skusa-sa-cuftama-od-pasulja

Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja

Sastojci za dimljenu skušu sa ćuftama od pasulja: 2 dimljene skuše, 200 g pasulja, 1 kriška hleba, 1 kg crnog luka, dvopek, 200 ml belog vina, peršun, ulje, so, mleveni biber.
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
rucak svetog pantelejmona

Ručak Svetog Pantelejmona

Sastojci za ručak Svetog Pantelejmona: 3 dimljene skuše, 6 crvenih babura, 250 g pasulja, 4 glavice crnog luka, 2 češnja belog luka, 2 lista lovora, 2 kašike crvene tucane paprike, ulje, so, biber.
salata od pasulja sa paradajzom

Posna salata od pasulja sa paradajzom

Sastojci za posnu salatu sa paradajzom: 200 g pasulja, 1 glavica crnog luka, 4 manja paradajza, 12 zelenih maslinki, pola kafene kašike soda bikarbone, so, crni biber, 6 kašika maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, 1 kafena kašika belog bibera, bosiljak.
pasulj na hilandarski nacin

Pržen pasulj na hilandarski način

Pasulj se otrebi i opere, pa se stavi u lonac. Voda treba da prekrije pasulj. Naravno pri tom se dobro pazi da pasulj ne zagori. U poseban tiganj se sipa maslinovo ulje, a u njega dosta krupno isečenog crnog luka.

Najpopularniji recepti

bombice od smokvi recept

10 neodoljivih posnih kolačića

Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati