Naslovna Sastojci Plavi patlidžan

Posna jela sa sastojkom: plavi patlidžan

ratatuj recept

Ratatuj

Sastojci za ratatuj: 500 g plavog patlidžana, 400 g paradajza, 500 g tikvica, nekoliko paprika (da nisu ljute), nekoliko glavica crnog luka, 1 čen belog luka, peršun, majoran, žalfija, so, biber, maslinovo ulje.
francuska mućkalica recept

Posna francuska mućkalica

Sastojci za posnu francusku mućkalicu: 250 g tikvica, plavi patlidžan, 400 g paradajza, 2 glavice crnog luka, crvena i žuta paprika, 2 čena belog luka, po 3 grančice timijana i origana, po 2 grančice bosiljka i ruzmarina, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, 100-150 ml povrtnog bujona, so i biber.
pikantni hladni patlidzan

Pikantni hladni patlidžan

Sastojci za pikantni hladni patlidžan: 2 okrugla patlidžana od po 350 g, 6 listića nane, vuster sos, sirće, 80 ml maslinovog ulja, so, 2 čena belog luka.
posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
mesano povrce na vodi

Mešano povrće na vodi

Sastojci za mešano povrće na vodi: 200 g krompira, 200 g šargarepe, 200 g plavog patlidžana, 200 g celera, 4 paprike babure, 2 veća paradajza, 2 kašike sušenog začina, so.
plavi patlidzan u soku od paradajza

Plavi patlidžan u soku od paradajza

Sastojci za plavi patlidžan u soku od paradajza: 2 plava patlidžana, beli luk, sok od paradajza, brašno, so.
punjeni plavi patlidzan

Punjeni plavi patlidžan

Sastojci za punjeni plavi patlidžan: 4-5 manja plava patlidžana, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 4-5 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1 l vode, 4-5 kašike soli, 1 kašika šećera, 1/2 kesice konzervansa.
vegeterijanski djuvec recept

Vegetarijanski đuveč

Sastojci za vegetarijanski đuveč: 1 kg crnog luka, 6 bamija, 1 plavi patlidžan, 2 šoljice pirinča, 1 veza peršuna, 1 list celera, 6 paradajza, 4 krompira, 2 tikvice, 3 crvene paprike "šilje", maslinovo ulje, biber, aleva paprika, so.
musaka od patlidzana

Posna musaka od patlidžana

Sastojci za posnu musaku od patlidžana: 800 g plavog patlidžana, 2 veće glavice luka, 2 šargarepe, 100 g pirinča, 4 paradajza, pola kašičice bibera, pola veze peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, origano, suvi začin, 100 g brašna, 300 g rendanog biljnog sira.
djuvec bez mesa

Đuveč bez mesa

Sastojci za đuveč bez mesa: 2 tikvice, 1 plavi patlidžan, 3 krompira, 500 g luka, 2 paradajza, 3 kašike pirinča, 200 g boranije, 2 zelene paprike, 3 kašike crvene mlevene paprike, peršun, ulje, so, crni biber.

Najpopularniji recepti

slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama