Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.
Sastojci za posne palačinke sa slatkim filom od jabuka:200g belog brašna,100g ječmenog brašna,2 kašike mlevenog lana,1dl vrele vode,½ kašičice soli,½ kašičice praška za pecivo,5 kašika ulja,voda (oko 5 dl, a možda i više).Za fil:2 jabuke isečenje na listića,150g suvih šljiva,200g oraha,1dl soka od pomorandže (ceđen),4 kašike ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više