Naslovna Sastojci šafran

Posna jela sa sastojkom: šafran

Usoljena riba na hilandarski način

Usoljena riba na hilandarski način

Riba koja se ostavlja za zimu, a ako su veliki ulovi, može da je bude i za nekoliko godina, vremenom toliko poprimi so, da se, pre pripremanja, mora držati, bar tri dana u vodi. Tada se izvadi, opere i očisti od soli, pošto su joj krljušti već skinute, pre soljenja. Interesantno je kako to rade u Hilandaru.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
punjene lignje sa začinima recept

Punjene lignje sa začinima

Sastojci za punjene lignje sa začinima: 1,5 kg lignji, 150 g pirinča, 1 kg krompira, 1 čen belog luka, 1 crveni luk, 1 veza korijandera, 1 veza peršuna, šafran, cimet, kurkuma, 1 limun, 30 g pinjola (ili seckanog indijskog oraha), 100 g zelenih maslina bez koštice, maslinovo ulje, so, biber.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.

Najpopularniji recepti

corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.