Naslovna Sastojci škarpina

Posna jela sa sastojkom: škarpina

Riblja čorba recept

Riblja čorba

Sastojci za riblju čorbu: 350 g krompira, 700 g paradajza, 200 g crvenog luka, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, 70 ml maslinovog ulja, 500 g škarpine, 2 kašike mešavine suvih začina, 50 g pirinča.
skarpina sa pirincem

Škarpina sa pirinčem

Sastojci za škarpinu sa pirinčem: 500 g škarpine, nekoliko čenova belog luka, lorberov list, pola šolje prethodno polukuvanog pirinča, maslinovo ulje, peršun, morska so, biber.
posni primorski kacamak recept

Posni primorski kačamak

Sastojci za posni primorski kačamak: manji zubatac, škarpina ili druga riba, pola glavice crnog luka, 2–3 lista lovora, 4–5 zrna bibera, 2 kašike vinskog sirćeta, so, 500 g prosejanog kukuruznog brašna, maslinovo ulje po potrebi.
leso riba

Lešo riba

Sastojci za lešo ribu: 1 kg škarpine ili zubatca, 1,5 dl ulja, 2 manje glavice belog luka, pola veze peršuna, 1 dl belog vina, 1 dl maslinovog ulja, biber, so.

Najpopularniji recepti

paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.