Naslovna Sastojci Smeđi šećer

Posna jela sa sastojkom: smeđi šećer

Postan hleb sa bananama i bademima recept

Postan hleb sa bananama i bademima

Sastojci za postan hleb sa bananama i bademima: 1 ipo šolja brašna, tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica, pola šolje smeđeg šećera, pola kašičice soli, 1 ipo kašičica suvog kvasca, pola šolje badema, prstohvat muskatnog oraščića, 1 kašičica cimeta, četvrtina šolje ulja, 3 i po zrele banane.
aromaticno kuvano vino recept

Aromatično kuvano vino

Sastojci za aromatično kuvano vino: litar crnog vina, 2 pomorandže, 2 jabuke, 2 štapića cimeta, 3 karanfilića, zvezda anisa, malo mlevenog kardamoma, 4 kašike smeđeg šećera.
Zdrava pita od jabuka

Zdrava pita od jabuka

Sastojci za Zdravu pitu od jabuka: Za koru: 1,5 šoljica brašna od spelte, 3 kašike šećera, prstohvat stevije, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice soli, 1/4 šoljice ulja, 2 kašike vode. Za nadev: 400 g oljuštenih jabuka isečenih na kriške, prstohvat stevije, 1/2 šoljice seckanih oraha, 1/2 šoljice suvog grožđa. Posip: 1/2 šoljice zobenih pahuljica, 1/2 šoljice brašna od spelte, 6 kašika smeđeg šećera, prstohvat stevije, 1/4 šolje soka od jabuka, prstohvat soli.
Postan sos od jabuka

Postan sos od jabuka

Sastojci za Postan sos od jabuka: 2 kg jabuka, 220 ml soka od jabuke, sok od jednog limuna, 100 g smeđeg šećera, kašičica cimeta, muskatni orašćič po želji, puter po želji.
marinirani losos

Marinirani losos

Sastojci za marinirani losos: 4 fileta lososa (po 150 g), veza špargle, kašika soja sosa, 2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi, 2 kašičice meda, 2 kašičice smeđeg šećera, kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana, pola kašičice sveže mlevenog bibera, pola limuna, so po želji.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
dinja sa vinom

Dinja sa vinom

Sastojci za dinju sa vinom: 2 manje dinje, 280 ml slatkog vina, 8 kašika smeđeg šećera.
mafini punjeni dzemom posnajela.rs

Mafini punjeni džemom

Potrebno je: 2 šolje (velike 2,5 dl) pšeničnog integralnog brašna, 1,5 kašičica praška za pecivo, 0,5 kašičice sode bikarbone, 0,5 kašičice soli, 2 kašike brašna od soje, 2 kašike tople...
topla-zakuska-od-bundeve-i-jecma

Posna zakuska od bundeve i ječma

Sastojci za posnu zakusku od bundeve i ječma: 300 g očišćenog ječma, 750 ml vode, 1 kg bundeve, ulje, so i biber. Za aromatične orahe: 100 g oraha u zrnu, kašika smeđeg šećera, kašika ljute papričice u prahu, prstohvat muskatnog oraha u prahu, prstohvat korijandera u prahu ulje.

Najpopularniji recepti

slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.