Naslovna Sastojci Tikvica

Posna jela sa sastojkom: tikvica

ratatuj recept

Ratatuj

Sastojci za ratatuj: 500 g plavog patlidžana, 400 g paradajza, 500 g tikvica, nekoliko paprika (da nisu ljute), nekoliko glavica crnog luka, 1 čen belog luka, peršun, majoran, žalfija, so, biber, maslinovo ulje.
bukovača na vodi

Bukovača na vodi

Sastojci za bukovaču na vodi: 300 g bukovače, 1 tikvica, 1-2 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, soja sos, tan sos, so.
punjene tikvice na vodi

Posne punjene tikvice

Sastojci za posne punjene tikvice: 1 kg tikvica, 100 g pšenice, 200 g lanenog semena, 200 g pečuraka, 150 g crnog luka seckanog, čen belog luka, malo peršuna i bosiljka, biber, 1 dl ulja, masline, suvi začin, so.
zapeceno-povrce

Posno zapečeno povrće

Sastojci za posno zapečeno povrće: 700 g paradajza, 2 tikvice, 1 patlidžan, 4 čena belog luka, 2 grančice ruzmarina, 4 lovorova lista, maslinovo ulje, so, biber, prstohvat ljute paprike.
francuska mućkalica recept

Posna francuska mućkalica

Sastojci za posnu francusku mućkalicu: 250 g tikvica, plavi patlidžan, 400 g paradajza, 2 glavice crnog luka, crvena i žuta paprika, 2 čena belog luka, po 3 grančice timijana i origana, po 2 grančice bosiljka i ruzmarina, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, 100-150 ml povrtnog bujona, so i biber.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
Testenina sa povrćem recept

Posna testenina sa povrćem

Sastojci za posnu testeninu sa povrćem: 300 g posne testenine, 150 g šampinjona, 200 g tikvica, 100 g paradajza, 2 čena belog luka, 0,5 dl ulja, origano, peršun, biber, so.
zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
supa od dunje

Posna supa od dunje

Sastojci za posnu supu od dunje: 2 veća krompira, 2 veće šargarepe, koren zeleni, žuta tikvica, 1 kg očišćene dunje, šoljica ulja, so, biber, bosiljak, matičnjak.

Najpopularniji recepti

francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih