Naslovna Sastojci Tunjevina

Posna jela sa sastojkom: tunjevina

tunjevina sa celerom recept

Tunjevina sa celerom

Sastojci za tunjevinu sa celerom: 4 stabljike celera, konzerva tunjevine u ulju (oko 300 g), 2 kašike kapara, 2 čena belog luka, 2 kašike posnog majoneza, hladno ceđeno maslinovo ulje, so, biber.
5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
posna pizza recept

Posna pizza

Sastojci za posnu pizzu: Za testo: 450 g brašna, 280 ml vode, 70 ml ulja, 1/2 kockice kvasca, 1,5 kašičica soli, 1 kašičica šećera. Za fil: 2 kašike kečapa, 2 kašike ajvara, 100 g maslinki, 100 g šampinjona, 1/2 glavice crnog luka, 3 veća kisela krastavčića, 1 manja, sveža paprika, 50 g kukuruza šećerca, 2 veće konzerve tunjevine u komadima, 300 g biljnog kačkavalja, 1 kesica origana.
Posne lazanje recept

Posne lazanje sa tunjevinom

Sastojci za posne lazanje: posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu), 500 g šampinjona, 2 tunjevine, 500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa, čaša sojinog mleka, 120 g margarina, 3 kašike brašna, 2 kašike griza, 400 g biljnog sira, origano, začini po želji, kečap.
hrskava pita sa tunjevinom recept

Hrskava pita sa tunjevinom

Sastojci za hrskavu pitu sa tunjevinom: 500 g kora za pitu, jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve), 100 g proklijale pšenice, jedna veza vlašca ili jedan crni luk i jedan paradajz.
pogaca sa tunjevinom recept

Posna pogača sa tunjevinom

Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom: 500 g brašna, 15 g kvasca, 3,5 dl vode, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice soli, 3 vezice mladog crnog luka, 200 g crnih maslina, 200 g tunjevine iz konzerve, 6 koktel paradajza, kašičica peršuna, sok od pola limuna, 3 kašičice maslinovog ulja.
Posne pogačice

Posne pogačice

Sastojci za posne pogačice: po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica, kisela voda, crni luk (ili praziluk), beli luk, konzerva tunjevine, začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…) povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…) brašno ili prezle.
Lisnate korpice sa paštetom od tunjevine

Korpice sa paštetom od tunjevine

Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm): 2 konzerve tunjevine u komadu, 80 g maslina, bez koštice, 1 kašika senfa, 1 kašika posnog majoneza, malo rendane korice limuna, kašika seckanog svežeg peršuna, biber po ukusu, 500 g lisnatog testa.
pire od tunjevine u limunu

Pire od tunjevine u limunu

Sastojci za pire od tunjevine u limunu: 1 konzerva tunjevine, 2 manje glavice crnog luka, 90 g margarina, so, 1 kašičica soka od limuna, 2 limuna srednje veličine, masline za dekoraciju po želji.
tuna bageti

Tuna bageti

Sastojci za tuna bagete: pola baget hleba, 1 konzerva tunjevine, nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa, 1 crvena paprika, 100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog, sir od soje, po želji seckani mladi luk.

Najpopularniji recepti

posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
bajadere

10 posnih kolača koje morate probati

Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama