Naslovna Sastojci Vlašac

Posna jela sa sastojkom: vlašac

Hrskavi krompir iz rerne recept

Hrskavi krompir iz rerne

Sastojci za hrskavi krompir iz rerne: 1 kg krompira, 50 ml maslinovog ulja, čen belog luka, 50 g posnog margarina, 2 kašike timijana, 2 kašike vlašca, peršun, so.
riblji specijalitet sa grejpom recept

Riblji specijalitet sa grejpom

Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1 grejpfrut, 3 glavice mladog luka, 1 limun, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
fileti brancina sa pomorandzom i limetom recept

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 pomorandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so, biber.
zlatiborski kacamak

Zlatiborski kačamak

Sastojci za posni zlatiborski kačamak: 200 g belog kukuruznog brašna, 100 g heljdinog brašna, 2 veze samoniklog zelja, 150 g spanaća, kašičica začina, kašika marinade (beli luk i peršun u ulju), kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg), so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
hrskava pita sa tunjevinom recept

Hrskava pita sa tunjevinom

Sastojci za hrskavu pitu sa tunjevinom: 500 g kora za pitu, jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve), 100 g proklijale pšenice, jedna veza vlašca ili jedan crni luk i jedan paradajz.
zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
mediteranski pirinac

Posni mediteranski pirinač

Sastojci za posni mediteranski pirinač: 1 čaša (150 ml) pirinča, 1 glavica luka, 1 čen belog luka, 1 manji paradajz, 1 konzerva tunjevine, 15 komada kapara, 50 g sojinog sira, malo graška, nekoliko maslina, malo vlašca, ruzmarina, soli, vegete, maslinovo ulje.
crvena salata posne salate

Posna crvena salata

Sastojci za posnu crvenu salatu: 1 kg cvekle, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, so, biber, 2-3 kašike balsamiko sirćeta, 2 kašike vlašca.

Najpopularniji recepti

5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda