Naslovna Sastojci Voda

Posna jela sa sastojkom: voda

Riba na pirinču na hilandarski način

Riba na pirinču na hilandarski način

Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji. Za to vreme tava se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
Ćufte od dagnji na hilandarski način

Ćufte od školjki na hilandarski način

Iz mora se, u Hilandaru, rekoh – jede sve. Recimo, školjke koje Evangelis zove „petilides”- su ustvari dagnje koje se kupuju i ovde kod nas. Školjke se najpre dobro operu i očiste, a potom se stavljaju u vrelu vodu da se otvore.
Oktopod (hobotnica) na hilandarski način recept

Oktopod na hilandarski način

Oktopod, pripremljen na hilandarski način omiljeno je jelo bratstva Hilandara. Gosti se sami ponude za pomoć u pripremi. Jer svakog oktopoda treba izlupati, odnosno o kamen udarati, bar četrdesetak puta. I to dok je još živ, takoreći odmah po vadjenju iz mora. U protivnom, ne može da se skuva.
Zapečeni praziluk recept

Zapečeni praziluk

Praziluk se očisti i opere. Zadrži mu se samo beli deo. Potom se, bez rezanja, slaže jedan do drugog. Odozgo se pospe solju, seckanim peršunom, nalije se zejtin i vode toliko da praziluk ogrezne. Tek toliko da jelo ne zagori.
Najukusnije posne kiflice recept

Najukusnije posne kiflice

Sastojci za najukusnije posne kiflice : 1 kg mekog brašna tip 400, 500 ml vode, 1 pakovanje (50g) svežeg kvasca, 3 pune kašike šećera, 1 kašika soli, 100 ml ulja, posni margarin, susam ili kim.
Posne kiflice sa orasima recept

Posne kiflice sa orasima

Sastojci za posne kiflice sa orasima: 300-400 g brašna, 200 ml mlake vode, 100 g posnog margarina, 1 kašičica sećera, malo soli, kockica kvasca, 200 g mlevenih oraha, šećera po želji, 1 kašika ulja.
Posna torta sa makom

Posna torta sa makom

Sastojci za posnu tortu sa makom: 3 čaše (od 200 ml) brašna, 200 g maka, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 2 čaše kisele vode, 1 prašak za pecivo. Fil: 2 čaše vode 400 g šečera 200 g posne čokolade 300 g mlevenih oraha 1/2 posnog margarina, 1 puding od čokolade, 3 kesice vanilin šećera.
Posna pašteta od oraha

Posna pašteta od oraha

Sastojci za posnu paštetu od oraha: 200 g mlevenih oraha, začin od povrća, so, biber, beli luk, senf, voda.
posne perece recept

Posne perece

Sastojci za posne perece: 800 g brašna, kašičica soli, kašičica šećera, 2 šoljice ulja, 20 g kvasca, 1/2 l mlake vode, susam ili kim.
Posna baklava sa čokoladom recept

Posna čoko baklava

Sastojci za posnu čoko baklavu: posne kore za baklavu, 100 g posne čokolade, 100 g griza, 200 g oraha, 250 g posnog margarina. Za preliv: 500 g šećera, 4 dl vode, 3 vanilin šećera, sok od pola limuna.

Najpopularniji recepti

corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte