Naslovna Sastojci Zubatac

Sastojak: zubatac

zubatac sa prelivom od senfa

Zubatac sa prelivom od senfa

Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa: 1 kg zubaca, umak od senfa, sok od jednog limuna, šolja sirćeta, biber u zrnu, veza zeleni za supu, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, so, lorber.
peceni zubatac sa krompirom

Pečeni zubatac sa krompirom

Sastojci za pečeni zubatac sa krompirom: 4 zubaca (svaki po 250-300 g), 4 krompira, 2 čena belog luka, 2 kašike sušenog timijana, maslinovo ulje, so, biber.
posni primorski kacamak recept

Posni primorski kačamak

Sastojci za posni primorski kačamak: manji zubatac, škarpina ili druga riba, pola glavice crnog luka, 2–3 lista lovora, 4–5 zrna bibera, 2 kašike vinskog sirćeta, so, 500 g prosejanog kukuruznog brašna, maslinovo ulje po potrebi.
leso riba

Lešo riba

Sastojci za lešo ribu: 1 kg škarpine ili zubatca, 1,5 dl ulja, 2 manje glavice belog luka, pola veze peršuna, 1 dl belog vina, 1 dl maslinovog ulja, biber, so.

Najpopularniji recepti

klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.