podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
posna strudla sa makom

Posna štrudla sa makom ili orasima

Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima: Za testo: 400 g brašna, 80 g margarina, 60 g šećera, 2,5 dl mlake pouljene vode, kora od limuna, 20 g kvasca, so. Fil za štrudlu sa makom: 300 g maka, 2 dl mlake pouljene vode, 100 g suvog grožđa, 100 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, kašičica cimeta, rum po želji, kora od limuna. Fil za štrudlu sa orasima: 500 g oraha, 100 g šećera, 2 dl mlake pouljene vode, 80 g suvog grožđa, cimet, rum, šećer u prahu za posipanje.
novogodisnja posna torta

Novogodišnja posna torta

Posna torta za Novu godinu se priprema na sledeći način: 500 g jabuka, 10 kom šljiva iz slatka, 500 g kristal šećera, 3 velike kašike slatka od šumskih jagoda, 10 kom kajsija iz slatka, 8 breskvi iz slatka, 4 velike kašike slatka od malina, 250 g seckanog badema, 3 kašičice sitno seckane kore od pomorandže, oblande.
losos u sosu od pomorandze

Losos u sosu od pomorandže

Sastojci za lososa u sosu od pomorandže: 1 kg fileta lososa, 50 ml maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, so, biber. Za sos: 300 ml pomorandžinog soka, 80 g luka, 30 g ulja, 250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina), 20 g kapra, 1 kašičica gustina, 1 kašičica narezane pomorandžine kore, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika mešavine suvih začina.
som u sosu od povrca

Som u sosu od povrća

Sastojci za soma u sosu od povrća: 400 g fileta soma, 2 kašike maslinovog ulja, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 crni luk, 1 koren celera, 2 paradajza, 1-2 feferona, 1 paprika, so, biber, peršunov list, supa od povrća.
zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
pita od spanaca, praziluka i pecuraka

Posna pita od spanaća i šampinjona

Sastojci za posnu pitu od spanaća i šampinjona: 500 g gotovih kora za pitu, 300 g spanaća, 200 g šampinjona, 100 g praziluka, 150 g biljnog sira (od soje), ulje, so.
posni medeni kolacici

Posni medeni kolačići

Sastojci za posne medene kolačiće: 2 kašike meda, 200 g lešnika, 200 g šećera, 80 g margarina, 200 g čokolade.
beli minjoni

Posni beli minjoni

Sastojci za posne bele minjone: 350 g šećera, 1 dl vode, 120 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, 300 g šećera u prahu, malo vode.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.