posna strudla na vodi

Posna štrudla na vodi

Sastojci za posnu štrudlu na vodi: 1 kg brašna, 1 pakovanje kvasca, pekmez, 1 vanilin šećer, 1 kafena kašika soli, prstohvat ili dva praška za pecivo, 1 limun, voda, šećer u prahu.
pire od tunjevine u limunu

Pire od tunjevine u limunu

Sastojci za pire od tunjevine u limunu: 1 konzerva tunjevine, 2 manje glavice crnog luka, 90 g margarina, so, 1 kašičica soka od limuna, 2 limuna srednje veličine, masline za dekoraciju po želji.
zimski rolat

Posni zimski rolat

Sastojci za posni zimski rolat: 3 lista oblande. I fil: 1 dl vode, 200 g kristal šećera, 125 g margarina, 200 g kokosovog brašna. II fil: 2 dl vode, 200 g kristal šećera, 125 g margarina, 300 g mlevenog keksa, 2 kašike kakaoa.
crno bele kiflice

Posne crno bele kiflice

Sastojci za posne crno bele kiflice: Za testo: 250 ml tople vode, 50 g svežeg kvasca, 250 ml ulja, 600 g brašna, 3 kašike kakaoa, 3 kašike brašna, džem. Za sirup: 350 g šećera, 350 ml vode, vanila.
posna corba od povrca na vodi

Posna čorba sa povrćem na vodi

Sastojci za posnu čorbu sa povrćem: 1 krompir, 1 šargarepa, 1 glavica crnog luka, 1 crvena paprika, 2 dl vode, 2 dl soka od paradajza, 2 kašike začina, 1 veza peršuna, so.
posni trokutici sa sampinjonima

Posni trokutići sa šampinjonima

Sastojci za posne trokutiće sa šampinjonima: jedno pakovanje kora za pitu (oko 450-500g), 200 g šampinjona, 100 g biljnog sira, 2 kašike ulja, so, biber po ukusu, malo ulja pomešano sa vodom za premazivanje kora.
posna pita sa sampinjonima

Posna pita sa šampinjonima

Sastojci za posnu pitu sa šampinjonima: 1 pakovanje kora za pitu, 1 praziluk, 400 g šampinjona, ulje, so, biber, 100 g biljnog kačkavalja (od soje).
senf salata

Posna senf salata

Sastojci za posnu senf salatu: 3 šargarepe, 4 srednja krompira, 10 kiselih krastavčića, 1 puna kašika senfa, 2 kašike ulja, 1 kašika sirćeta, prstohvat šećera, so, biber.
katajef

Katajef

Sastojci za katajef: Za testo: 150 g brašna, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 300 ml tople vode. Za fil: 100 g pečenih mlevenih oraha, 40 g šećera, cimet, limunova i pomorandžina kora. Za preliv: 400 g šećera, 200 ml vode, 1 kašičica limunovog soka.
pecena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku: 4 pastrmke od po 300-400 g, 3 lista žalfije, peršun, 2 čena belog luka, 3/4 šolje suvog belog vina, 1,5 limun, 6 supenih kašika ulja, so, biber.