Posna jela na vodi

Posna jela na vodi

Posna jela na vodi je posna hrana pripremljena bez upotrebe ulja. Recepti za posna jela na vodi na našem sajtu su idealan izbor da pripremite najbolja i najukusnija jela na vodi brzo i lako. Neka vam dani posta budu bez muke.

Posna jela pripremljena na vodi su idealan izbor za one koji žele da se hrane zdravo i da izbegnu namirnice životinjskog porekla. Ova jela su prava riznica ukusa i nutritivnih vrednosti koje čine zdravu i uravnoteženu ishranu.

Kada govorimo o posnim jelima na vodi, ne mislimo samo na povrće i salate, već na mnogo više od toga. Različiti žitarice, mahunarke, povrće, začini i začinsko bilje pružaju neograničene mogućnosti za pripremu ovih posnih jela. Uz to, posna hrana na vodi je izuzetno zdrava jer sadrži mnogo vitamina, minerala i vlakana. Ima i manje masti i kalorija u odnosu na jela koja se pripremaju sa mesom.

Tu su razne posne supe, poput čorbe od povrća, supe od šargarepe i krompira ili posne pileće supe sa pirinčem.

Kada se radi o glavnim jelima, neki od omiljenih izbora su đuveč sa povrćem, punjene paprike sa pirinčem i povrćem, posna musaka sa krompirom, patlidžanom i sojinim mlekom, kao i vegetarijanske lazanje sa spanaćem, patlidžanom i tikvicama.

Za posna predjela i meze, možete se opredeliti za posne namaze od avokada, humusa, cvekle ili leblebija. Takođe, tu su i posne rolnice od povrća, kao i marinirane pečurke i salate od povrća.

Posna hrana na vodi ne mora biti dosadna ili ograničena. Uz malo mašte i istraživanja, možete uživati u raznovrsnoj i ukusnoj hrani koja će vas održati zdravim i punim energije.

Posna kuvana bundeva sa cimetom

Posna kuvana bundeva sa cimetom

Sastojci za posnu kuvanu bundeva sa cimetom: 1 mala bundeva,  2 šolje vode, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli.
Posni kuvani ovas sa voćem

Posni kuvani ovas sa voćem

Sastoji za posni kuvani ovas sa voćem: 1 šolja ovsenih pahuljica, 2 šolje vode, 1/2 šolje seckanog voća po izboru (npr. jabuke, banane, jagode, suve šljive), 1 kašičica cimeta, prstohvat soli.
Posna kuvana heljda sa povrćem

Posna kuvana heljda sa povrćem

Sastojci za posnu kuvanu heljda sa povrćem: 1 šolja heljde, 2 šolje vode, 1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1/2 glavice crvenog luka,  so po ukusu, biber po ukusu.
Posna salata od brokolija i karfiola

Posna salata od brokolija i karfiola

Sastojci za posnu salatu od brokolija i karfiola: 1 glavica brokolija,  1/2 glavice karfiola,  1 crni luk,  1 šolja crnih maslina,  sok od 1 limuna, so po ukusu, biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom

Posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom

Sastojci za posni dinstani karfiol sa crvenim lukom i paprikom: 1 glavica karfiola,  1 veliki crveni luk,  1 crvena paprika, 1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu.
Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Sastojci za posnu musaku od patlidžana sa paradajzom: 2 veća patlidžana,  2 šolje paradajz sosa, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu, suvi začini po ukusu (po želji).
Posni dinstani šampinjoni sa crnim lukom

Posni dinstani šampinjoni sa crnim lukom

Sastojci za posne dinstane šampinjone sa crnim lukom: 400g šampinjona,  1 veliki crni luk,  1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu.
Posni kuvani proso sa pečurkama i spanaćem

Posni kuvani proso sa pečurkama i spanaćem

Sastojci za posni kuvani proso sa pečurkama i spanaćem: 1 šolja prosa, 2 šolje vode, 200g pečuraka (šampinjona), 2 šake svežeg spanaća, so po ukusu, biber po ukusu.
Najbolji posni krompir na vodi

Najbolji posni krompir na vodi

Sastojci za najbolji posni krompir na vodi:400-500g krompira,1 šargarepa,1 manja glavica crnog luka,1 manja glavica belog luka,1 kašika kukuruznog brašna,suvi začin, biber,1 kašičica paprike dimljene može i obična aleva),malo vode.
Posna čorba od griza i praziluka

Posna čorba od griza i praziluka

Sastojci za posnu čorbu od griza i praziluka:pola glavice crnog luka,2 manje šargarepe,malo celera ( ili paštrnaka),1 kašika začina,600 ml vode,2 kašike pšeničnog griza (može i kukuruzno).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -