Zapečeni praziluk recept

Zapečeni praziluk

Praziluk se očisti i opere. Zadrži mu se samo beli deo. Potom se, bez rezanja, slaže jedan do drugog. Odozgo se pospe solju, seckanim peršunom, nalije se zejtin i vode toliko da praziluk ogrezne. Tek toliko da jelo ne zagori.
posni rizoto sa komadicima soje na vodi recept

Posni rižoto sa komadićima soje na vodi

Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi: 1,5 litar vode, 2 glavice crnog luka, 3 struka mladog crnog luka, 1 krompir, 3 šargarepe, 1 šoljica komadića soje, 3 čena belog luka, 1 šolja pirinča, mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan, 1 šolja kuvanog paradajza, 1 svež paradajz.
bukovaca oca gavrila na vodi recept

Bukovača Oca Gavrila na vodi

Sastojci za bukovaču Oca Gavrila na vodi: 300 g bukovače, 4 krompira, 4 šargarepe, 3-4 sveže paprike, sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire), so, začini po želji.
posne spagete sa avokadom na vodi recept

Špagete sa avokadom na vodi

Sastojci za špagete sa avokadom: 2 zrela avokada (kora treba da bude braonkaste boje), 1 pakovanje posnih špageta, kečap, 10-12 maslinki, 2-3 struka mladog luka, so.
bukovača na vodi

Bukovača na vodi

Sastojci za bukovaču na vodi: 300 g bukovače, 1 tikvica, 1-2 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, soja sos, tan sos, so.
posne makarone na vodi

Posne makarone na vodi

Sastojci za posne makarone na vodi: velika glavica crnog luka, jedna šargarepa, dve kašike biljnog začina, kašičica bosiljka, posne makarone, voda.
posne punjene paprike

Posne paprike

Sastojci za posne paprike: sveže paprike, pečurke, paradajz u tubi, pirinač, praziluk, so, biber, peršun.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
mesano povrce na vodi

Mešano povrće na vodi

Sastojci za mešano povrće na vodi: 200 g krompira, 200 g šargarepe, 200 g plavog patlidžana, 200 g celera, 4 paprike babure, 2 veća paradajza, 2 kašike sušenog začina, so.
pasulj sa koprivom

Postan pasulj sa koprivom

Sastojci za posni pasulj sa koprivom: 300 g pasulja, kopriva, 2 suve crvene paprike, koren paštrnaka, kašika brašna, veza mladog luka, so, mleveni biber, aleva paprika, peršun za dekoraciju.

Najpopularniji recepti

5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...