Čorba od povrća sa orzo pastom
Sastojci za čorbu od povrća sa orzo pastom:1 veća glavica crnog luka,2 srednje šargarepe,1 kriška celera,1 crvena paprika šilja,120g mariniranih šampinjona,2 kašike seckanog peršuna,1,5l supe od povrća iz kocke,300ml soka od paradajza,5 kašika orzo paste,1/2 kašičice belog luka u prahu,mleveni biber,ulje,so.
Posna čorba od kupusa
Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
Posno sočivo sa spanaćem
Sastojci za posno sočivo sa spanaćem:160g sočiva,350ml bujona od povrća,150g spanać,malo peršuna, 350ml sojinog mleka,3 kašike ulja, 1 crni luk, 4-5 čenova belog luka, 1 kašika mlevenog đumbira, 1 kašičica mlevenog kima,1,5 kašičica mlevenog korijandera,1 paradajz,1/2 šolje vode - dodajte samo ako je potrebno,1/2 kašike sok od limuna.
Posna gaspaćo paradajz čorba
Sastojci za posnu gaspaćo paradajz čorbu:900g paradajza, 1 crvena ili zelena paprika, 1 krastavac,1 manji crni luk,1 čen belog luka,2 kašičice sirćeta,1/2 šolje maslinovog ulja.
Posna čorba od tikvica i spanaća
Sastojci za posnu čorbu od tikvica i spanaća:2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka,2 tikvice,1 krompir,100g spanaća, 3 vezice peršuna,1,2 l bujona od povrća, so – po ukusu,biber – po ukusu.
Posna čorba od griza i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od griza i praziluka:pola glavice crnog luka,2 manje šargarepe,malo celera ( ili paštrnaka),1 kašika začina,600 ml vode,2 kašike pšeničnog griza (može i kukuruzno).
Posna zdrava čorba od koprive
Sastojci za posnu zdravu čorbu od koprive:500g koprive,1 glavica crnog luka,1 šargarepa,kašičica aleve paprike,1 kašičica brašna,ulje.
Turska krem čorba od sočiva
Sastojci za Tursku krem čorbu od sočiva:1 veća glavica crnog luka,2 šargarepe,1 koren peršuna,2-3 čena belog luka,1-2 krompira,2 šolje (4dl) crvenog sočiva,1-2 kašike paradajz pirea,po 1 kašičica soli i mešavine suvog začina,mleveni biber po ukusu,1 kesica čaja od nane/mente,3-4 kašike ulja.
Posna paradajz supa sa sočivom
Sastojci za posnu paradajz supu sa sočivom:200 grama sočiva,2 paradajza,2 šargarepe,1 glavica luka,malo maslnovog ulja ili zejtina,kari,peršun,mirođija,so i biber.
Posna bistra riblja supa
Sastojci za posnu bistru riblju supu:500g sveže ribe (brancin, orada),1 glavica crvenog luka,2 šargarepe,4 čena belog luka,1 limun,100ml belog vina,maslinovo ulje,so, biber.