Riba i morski plodovi

riba, morski plodovi, jela od ribe, priprema jela od ribe, recepti za jela od ribe, riba recepti, recepti za pripremu ribe, spremanje jela od ribe, morski plodovi recepti, jela od morskih plodova

Posna pastrmka u sosu od ajvara

Posna pastrmka u sosu od ajvara

Sastojci za posnu pastrmku u sosu od ajvara:4 fileta pastrmke,1 tikvica,1 šargarepa,1 crvena paprika,glavica crnog luka,so,ulje,5 kašika ajvara,rendana kora limuna.
Posna rolovana pastrmka

Posna rolovana pastrmka

Sastojci za posnu rolovanu pastrmku:4 pastrmke srednje veličine,1 praziluk,250g šampinjona,80g pirinča,4 kašike maslinovog ulja,1 brokoli,2l supe od povrća,80g posnog putera,mešavina začina,šafran, biber.
Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

Sastojci za hobotnicu u posnom, pikantnom sosu:1,5kg hobotnice,4 valika paradajza,3 čena belog luka,1 ljuta papričica,2 kašike sitno seckanog lista peršuna,100ml maslinovog (ili suncokretovog) ulja,so,mleveni biber.
Posni bakalar sa krompirom i prezlama

Posni bakalar sa krompirom i prezlama

Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,500g obarenog krompira u ljusci,200ml maslinovog ulja,1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,6 čenova belog luka,5 kašika bezglutenakih prezli,biber,so.
Posna dinstana orada

Posna dinstana orada

Sastojci za posnu dinstanu oradu:1,5kg orade,20 arpadžika,6 srednjih krompira,4 kisela krastavčića,1 kisela cvekla isečena na kolutove,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,morska so.
Posne lignje punjene na dalmatinski način

Posne lignje punjene na dalmatinski način

Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:1kg manji lignji,10g mlevenih oraha,posni kačkavalj,100g pirinča,2 glavice crnog luka,2 čena belog luka,2 manja paradajza,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni biber.Za marinadu:1dl belog vina,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 čena belog luka.
Sardine na dalmatinski način

Sardine na dalmatinski način

Sastojci za sardine na dalmatinski način:500g sardina,2 limuna,vezica peršuna,origano,so,čen belog luka,margarin,ulje.
Posne lignje iz rerne koje su kao pohovane

Posne lignje iz rerne (kao pohovane)

Sastojci za posne lignje iz rerne:500g lignji,šolja ipo prezli,peršun,sok od limuna,kora od limuna,so,maslinovo ulje,origano.Za sos:2 kašike posnog majoneza,kasičica senfa,čili u prahu,origano.
Prženi losos sa aioli sosom

Prženi losos sa aioli sosom

Sastojci za prženi losos sa aioli sosom: 800g lososa u komadu ili u filetima, 2 kašike brašna, pola kašičice bibera, pola kašičice majčine dušice, ulje za prženje, so. Za aioli sos 100 grama posnog majoneza, malo bosiljka, 2 manja čena belog luka, limunov sok, biber i so.
Posni škampi u tiganju

Posni škampi u tiganju

Sastojci za posne škampe u tiganju:1kg škampa,5-6 čenova belog luka,soja sos,1 limun,svež peršun,100g sušenog peršuna,3 kašike maslinovog ulja,malo posnog margarina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -