Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem: Fil: 300g tofua,  200g svežeg spanaća,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka. Bešamel sos: 2 kašike posnog biljnog margarina, 2 kašike brašna, 500ml posnog biljnog mleka, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Dodatno: 250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).
Posna proja sa paradajz sosom

Posna proja sa paradajz sosom

Sastojci za posnu proju sa paradajz sosom: 2 šolje kukuruznog brašna, 1 šolja integralnog pšeničnog brašna, 1 šolja posnog sojinog mleka, 1 prašak za pecivo, 1/2 šolje vode (po potrebi), 2 šolje pasiranog paradajza, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posni dinstani paradajz sa belim lukom

Posni dinstani paradajz sa belim lukom

Sastojci za posni dinstani paradajz sa belim lukom: 6-8 srednjih paradajza,  4 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica sušenog origana, 1 kašičica sušenog bosiljka, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posni rolat od patlidžana sa humusom

Posni rolat od patlidžana sa humusom

Sastojci za posni rolat od patlidžana sa humusom: Rolat: 2 srednja patlidžana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono). Humus: 1 konzerva leblebija (oko 400g),  2 kašike tahinija (susamova pasta), 2 čena belog luka,  sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, voda (po potrebi za prilagođavanje teksture).
Posna riža sa povrćem i karijem

Posna riža sa povrćem i karijem

Sastojci za posnu rižu sa povrćem i karijem: 1 šolja integralne ili bela posne riže, 2 šolje povrćnog temeljca, 1 crveni luk, 2 čena belog luka,  1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1 šolja graška (svežeg ili smrznutog), 2 kašičice kari praha, 1/2 kašičice kurkume, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna kinoa sa pečenim tikvicama

Posna kinoa sa pečenim tikvicama

Sastojci za posnu kinou sa pečenim tikvicama: 1 šolja kinoe,  2 šolje vode, 3 srednje velike tikvice,  3 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  so i biber po ukusu, sok od jednog limuna, sveži peršun za dekoraciju.
Posne grilovane tikvice sa belim lukom

Posne grilovane tikvice sa belim lukom

Sastojci za posne grilovane tikvice sa belim lukom: 4 srednje velike tikvice,  3 kašike maslinovog ulja, 3 čena belog luka,  sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posna musaka sa pečurkama

Posna musaka sa pečurkama

Sastojci za posnu musaku sa pečurkama: 1 kg krompira,  500 g pečuraka,  1 crveni luk, 2 čena belog luka,  2 šargarepe, 1 crvena paprika,  2 paradajza,  200 g paradajz pirea, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 500 ml posnog sojinog jogurta, 2 kašike brašna, mirođija za posipanje (opciono).
Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Sastojci za posnu krompir čorbu sa crvenom paprikom: 4-5 srednjih krompira,  1 crvena paprika,  1 glavica crnog luka,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka,  1 šolja pasulja (najbolje beli ili crni pasulj),  1/2 šolje integralnog pirinča,  1 kašika paradajz pirea, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog majčine dušice, so i biber po ukusu, 1-2 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćne supe.
Posna pica sa povrćem i maslinama

Posna pica sa povrćem i maslinama

Sastojci za posnu picu sa povrćem i maslinama: Za testo: 2 šolje brašna (po mogućstvu integralnog), 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 3/4 šolje tople vode, 2 kašičice maslinovog ulja, prstohvat soli. Za sos: 1 šolja pasiranog paradajza, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 1 kašičica origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu. Za fil: 1 šolja seckane tikvice, 1 šolja seckane crvene paprike, 1 šolja seckane crne masline, 1 šolja seckane crvene crvene luk, 1 šolja seckane šampinjona, 1 šolja posnog rendanog sira (npr. od biljnog mleka).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -