Naslovna Sastojci Belo vino

Sastojak: belo vino

jegulja u belom vinu recept

Jegulja u belom vinu

Sastojci za jegulju u belom vinu: jegulja teška oko 1 kg, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 glavice crnog luka, 4-5 čenova belog luka, 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 1 veza peršuna, 0,3 dl lozovače, 1 dl belog vina, 0,3 dl sirćeta, biber, so.
riba u vinu recept

Riba u vinu

Sastojci za ribu u vinu: 1 kg ribe, so, ulje, limun, 2 čaše belog vina.
plavi patlidzan sa pecurkama

Plavi patlidžan sa pečurkama

Sastojci za plavi patlidžan sa pečurkama: 4 plava patlidžana, 400 g šampinjona, beli luk, čaša belog vina, ulje, so, biber, peršun, 2 kašike paradajz pirea.
Musaka od krompira i jabuka recept

Posna musaka od krompira i jabuka

Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka: 500 g očišćenog krompira, 500 g očišćenih jabuka, 6 kašika ulja, 1 veća glavica crnog luka, 1 ravna kašičica suvog bosiljka, 2 dl belog vina, 1 dl vode, 1 kašičica šećera, so, mešavina začina, biber.
keciga u vinu sa krompirom recept

Kečiga u vinu sa krompirom

Sastojci za kečigu u vinu sa krompirom: 1 kg kečige, začin od povrća, belo vino, krompir, limun, peršun, so.
fileti smudja sa povrcem recept

Fileti smuđa sa povrćem

Sastojci za filete smudja sa povrćem: 500 g fileta smuđa, 300 g paradajza, 200 g crnog luka, 200 g paprike, 200 ml belog vina, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, mirođija, origano, limun, biber, so.
zapecena pastrmka sa povrcem

Zapečena pastrmka sa povrćem

Sastojci za zapečenu pastrmku sa povrćem: 4 pastrmke, 300 g crnog luka, 300 g paradajza, 300 g paprike, 3 čena belog luka, 100 ml belog vina, 3 kašike ulja, peršun, celer, biber, so.
kolac od griza i vina

Posni kolač od griza i vina

Sastojci za posni kolač od griza i vina: 250 g griza, 250 g mlevenih oraha, 250 g šećera, 5 dl belog vina, 1 kašika brašna, 4 kašike ulja, kašičica sode bikarbone, morski oraščić, gorka čokolada za preliv, margarin.
makaroni sa pecurkama

Posne makarone sa pečurkama

Sastojci za posne makarone sa pečurkama: 500 gr makarona, 500 gr pečuraka, 100 gr graška, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 1 caša belog vina, 1 kašika brašna, 2 kašike biljnog margarina, 1/2 caše ulja, so.
leso riba

Lešo riba

Sastojci za lešo ribu: 1 kg škarpine ili zubatca, 1,5 dl ulja, 2 manje glavice belog luka, pola veze peršuna, 1 dl belog vina, 1 dl maslinovog ulja, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -