Naslovna Sastojci Kim

Sastojak: kim

cufte od leblebija

Posne ćufte od leblebija

Sastojci za posne ćufte od leblebija: 500 g sirovih leblebija, 1 glavica crnog luka, 1-2 čena belog luka, kašičica sode bikarbone, so, biber, kari, kim, korijander, peršun (sve začine dodajete po ukusu), brašna toliko da se zamesi testo od kojeg mogu da se naprave kuglice, ulje.
posna kim corba recept

Posna kim čorba

Sastojci za posnu kim čorbu: 1-2 kašike krutona, kim, brašno, ulje, voda.
posni hleb sa zacinima recept

Posni hleb sa začinima

Sastojci za posni hleb sa začinima: 200 g pšeničnog integralnog ili kukuruznog brašna, 200 g integralnog ražanog brašna, 1/2 paketa svežeg kvasca, kašičica meda, malo soli, kašičica kima, kašičica seckanog peršuna i celera, kašičica osušene nane, 1/2 kašičice origana, malo majčine dušice.
paprike punjene pasuljem recept

Posne paprike punjene pasuljem

Sastojci za posne paprike punjene pasuljem: desetak suvih paprika ili paprika iz turšije, 700 g pasulja, 3 glavice crnog luka, 3-4 češnja belog luka, struk praziluka, ulje, so, začin od sušenog povrća, aleva paprika, 2 lovorova lista, kašičica kima.
riblja-corba-oslic-skusa-haringa

Riblja čorba (oslić, skuša, haringa)

Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe: 100 g oslića, 100 g skuše, 100 g haringe, 1 šargarepa, 1 suva paprika, oko 20 g praziluka, glavica belog luka, ljuta papričica, list nane (1 kašičica), list peršuna, glavica crnog luka, 3 kašičice aleve paprike, 2 kašičice začina od sušenog povrća, kim, 3 sitno seckana oraha, 1 kašika brašna, šoljica ulja, biber, so, 2 šoljice soka od paradajza.
postan kupus sa pasuljem recept

Postan kupus sa pasuljem

Sastojci za postan kupus sa pasuljem: 1 kg kiselog kupusa, 400 g šarenog pasulja, 500 g krompira, 400 g rotkve ili repe, veća glavica crnog luka, struk praziluka, lovorov list, bosiljak, peršun, začin od povrća, kim.
posni namaz od patlidzana recept

Posni namaz od patlidžana

Sastojci za posni namaz od patlidžana: 2 srednja patlidžana, 1 veći čen belog luka sitno iseckan, 2 kašičice mlevenog kima, sok od jednog limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so i mleveni biber po ukusu, 2 kašike sitno seckanog lista peršuna.
posno predjelo od pecenog patlidzana recept

Posno predjelo od pečenog patlidžana

Sastojci za posno predjelo od pečenog patlidžana: 1 veliki patlidžan, 4-5 kašika maslinovog ulja, 1 čen belog luka sitno iseckanog, 1 komadić svežeg đumbira sitno narendanog, 1 veći paradajz oljušten...
punjene skuše recept

Punjene skuše

Sastojci za punjene skuše: 4 veće skuše, 2 glavice crnog luka, 50 g oljuštenih i krupno sečenih badema, 30 g suvog grožđa, 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna, malo korijandera u zrnu, malo cimeta, aleve paprike slatke, malo kima, kriška suvog hleba, 4 kašike ulja, 1/2 šolje tople vode, kašika meda, sok od 1 limuna, so i biber prema ukusu.
posna sarena salata recept

Posna šarena salata

Sastojci za posnu šarenu salatu: čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane), čaša vode, kašičica soli, konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna, konzerva od 400 g kukuruza šećerca, pola glavice crvenog luka, pola veze peršuna, ljuta papričica.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -