Naslovna Sastojci Korijander

Sastojak: korijander

Posne ćufte od kinoe i povrća

Posne ćufte od kinoe i povrća

Sastojci za posne ćufte od kinoe i povrća: 1 šolja kinoe, 1 šargarepa (sitno iseckana), 1 mala tikvica (sitno iseckana), 1 crvena paprika (sitno iseckana), 1 crni luk (sitno iseckan), 2 čena belog luka (sitno iseckana), 2 kašike svežeg peršuna (iseckanog), 2 kašike svežeg korijandera (iseckanog), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, mirođija (opciono, za dodatni ukus).
Posne pljeskavice od leblebija

Posne pljeskavice od leblebija

Sastojci za posne pljeskavice od leblebija: 2 šolje kuvanih leblebija, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja svežeg peršuna,  2 kašike lanenog semena (umesto jaja), 3 kašike brašna (po potrebi), 1 kašičica mlevenog kima, 1 kašičica mlevene korijandera, so i biber po ukusu, maslinovo ulje.
Posni smuđ sa mango karijem

Posni smuđ sa mango karijem

Sastojci za posnog smuđa sa mango karijem:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200g fileta smuđa,so,ulje,kašičica karija.
Posni smuđ sa mangom

Posni smuđ sa mangom

Sastojci za posni smuđ sa mangom:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200gr fileta smuđa,so,ulje ,kašikica karija.
Posni umak od limete i peršuna

Posni umak od limete i peršuna

Sastojci za posni umak od limete i peršuna:2 šolje svežeg peršunovig lišća,1 čen belog luka, izgnječen,¼ šolje soka od limete,2 kašičice agava sirupa,½ kašičice mlevenog korijandera,½ kašičice soli,½ ekstradevičanskog maslinovog ulja.
Veganska pljeskavica

Posna veganska pljeskavica

Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:400g kukuruza,pola veze korijandera,pola kašičice mlevene paprika,malo mlevenog kima,kora  jednog limuna,leblebije,so,glavica zelene salate,paradajz,4 lepinje od integralnog brašna.
Luk punjen kus-kusom na veganski način

Luk punjen kus-kusom na veganski način

Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način: 6 većih glavica luka, 200g instant kus-kusa, 2 kašičice naseckanog đumbira, ulje, 1 čen sitno naseckanog belog luka, 2 kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice badema (naseckanih na listiće), mleveni kumin, mleveni korijandar, 2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice), 1 šaka seckanog bosiljka, so, biber.
Posna čorbica od pasulja i kinoe

Posna čorbica od pasulja i kinoe

Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.
Posni slani mafini sa semenkama

Posni slani mafini sa semenkama

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
Falafel iz rerne

Falafel iz rerne

Sastojci za falafel iz rerne: 1 šolja sirovih leblebija, 1 glavica seckanog crnog luka, 2 čena seckanog belog luka, 2 kašičice slatke paprike, 1 kašičica soli, 1 kašičica mlevenog kumina, čili, biber, peršunov list, korijander, 1-2 kašike brašna, ulje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -