Naslovna Sastojci Korijander

Sastojak: korijander

Posni slani mafini sa semenkama

Posni slani mafini sa semenkama

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
Falafel iz rerne

Falafel iz rerne

Sastojci za falafel iz rerne: 1 šolja sirovih leblebija, 1 glavica seckanog crnog luka, 2 čena seckanog belog luka, 2 kašičice slatke paprike, 1 kašičica soli, 1 kašičica mlevenog kumina, čili, biber, peršunov list, korijander, 1-2 kašike brašna, ulje.
Posne kuglice sa suvim voćem recept

Posne kuglice sa suvim voćem

Sastojci za posne kuglice sa suvim voćem: 6 kašika brusnica ili suvog grožđa, 4 suve smokve, 6 urmi, 4 kašike mlevenih badema, 2 kašičice nezaslađenog kakao praha, po pola kašičice mlevenog kardamoma i korijandera, prstohvat morske soli i kašičica limunovog soka. Za valjanje: kakao u prahu, kokos.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
vuster sos, vorčester sos recept

Vuster sos (Vorčester sos)

Sastojci za vuster sos: 6 kašika brašna, 4 kašike senfa, 1 - 1.5 kašika soka od limuna, 0.70 l supe (npr. od povrtne kocke za supu), 1 kašičica šećera, 70 g kurkume, 30 g korijandera, 30 g crnog bibera, 10 g aleve paprike, 10 g kima, so.
cufte od leblebija

Posne ćufte od leblebija

Sastojci za posne ćufte od leblebija: 500 g sirovih leblebija, 1 glavica crnog luka, 1-2 čena belog luka, kašičica sode bikarbone, so, biber, kari, kim, korijander, peršun (sve začine dodajete po ukusu), brašna toliko da se zamesi testo od kojeg mogu da se naprave kuglice, ulje.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
pecurke sa sosom od avokada

Posne pečurke sa sosom od avokada

Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada: 250 g seckanih pečuraka, 3 kašike maslinovog ulja, biber, so, 1/2 dl belog vina, 2-3 zrela ploda avokada, sok od 1 limuna, 2 velike kašike paradajz pirea, pola glavice sitno iseckanog crnog luka, četvrtina sveže ljute papričice, kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -