Naslovna Sastojci Krompir

Sastojak: krompir

Posna supa od cvekle i krompira

Posna supa od cvekle i krompira

Sastojci za posnu supu od cvekle i krompira: 2 cvekle,  1 manja glavica karfiola, 2 krompira, 1 crni luk, 2 čena belog luka,  1 šargarepa,  4 šolje povrćnog bujona, so i biber po ukusu, sveži peršun, sitno iseckan (za posipanje, opcionalno).
Posna musaka od kelja i krompira

Posna musaka od kelja i krompira

Sastojci za posnu musaku od kelja i krompira: 1 veliki kelj, 4 veća krompira,  1 crni luk,  3 čena belog luka,  2 šolje pasulja (može da bude pasulj iz konzerve ili skuvan pasulj), 1 šolja paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 šolja prezli.
Posna supa od sočiva i povrća

Posna supa od sočiva i povrća

Sastojci za posnu supu od sočiva i povrća: 1 šolja crvenog sočiva, 1 šargarepa, 1 krompir, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 1 šolja seckanog paradajza (iz konzerve ili svežeg), 1 kašika suvog biljnog začina, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje.
Posno varivo od sočiva i povrća

Posno varivo od sočiva i povrća

Sastojci za posno varivo od sočiva i povrća: 1 šolja crvenog sočiva, 2 šargarepe,  1 crni luk, 2 čena belog luka,  2 krompira,  1 šolja seckanog spanaća, 1 šolja seckanog kelja, 4 šolje vode, so i biber po ukusu, sok od pola limuna (opciono).
Posna čorba od cvekle

Posna čorba od cvekle

Sastojci za posnu čorbu od cvekle: 2 velike cvekle,  2 velika krompira,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posni pasulj sa krompirom

Posni pasulj sa krompirom

Sastojci za posni pasulj sa krompirom: 2 šolje kuvanog pasulja po izboru, 2 krompira, 1 crni luk,  2 češnja belog luka,  so i biber po ukusu, seckani sveži peršun za posluživanje.
Posni pire od krompira sa spanaćem

Posni pire od krompira sa spanaćem

Sastojci za posni pire od krompira sa spanaćem: 4 srednje velika krompira,  2 šake svežeg spanaća,  1/4 šolje vode, so po ukusu, biber po ukusu, mleveni crni kim (opciono, za dodatni ukus).
Posne punjene paprike od krompira i graška

Posne punjene paprike od krompira i graška

Sastojci za posne punjene paprike od krompira i graška: 6 velikih zelenih paprika, 4 srednja krompira,  1 šolja graška (svežeg ili smrznutog), 1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica kurkume, 1 kašičica dimljene paprike, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posni krompir sa pečurkama i belim lukom

Posni krompir sa pečurkama i belim lukom

Sastojci za posni krompir sa pečurkama i belim lukom: 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kolutove), 200 g šampinjona (opranih i iseckanih), 3 čena belog luka (sitno iseckana), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Posne knedle sa suvim šljivama i orasima

Posne knedle sa suvim šljivama i orasima

Sastojci za posne knedle sa suvim šljivama i orasima: 300g krompira, 200g oštrog brašna, 50g krupnih pahuljica ovsenih, 100g mlevenih oraha, 100g suvih šljiva (prethodno potopljenih u vodi), 2 kašike šećera, prstohvat soli.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -