Sastojak: lan
Posno Bejgl pecivo
Sastojci za posno Bejgl pecivo:650g brašna,⅓ pakovanja kvasca,1,5 kašika šećera,kašika soli,2dl vode,kašika ulja,2l vode,1 kašika sode bikarbone,susam, suncokret, lan.
Hleb sa koprivom
Sastojci za hleb sa koprivom:
400g belog pšeničnog brašna,
100g pšeničnog integralnog brašna,
1 puna kašičica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
1dl maslinovog ulja,
25g mlevenog lana,
25g susama,
50g sveže koprive,
1 kašičica soli,
oko 2,5dl mlake vode.
Posni raženi prutići
Sastojci za posne ražene prutiće:200g belog brašna,100g raženog brašna,2 kašike meda,1 kašičica soli,1 kesica suvog kvasca,2dl vode.Za posipanje:1 kašika susama,1 kašika lana,1 kašika semenki suncokreta,1 kašika ječmenih pahuljica,0,7dl vode,2 kašike ulja.
Posne lisnate kifle
Sastojci za posne lisnate kifle: 500g brašna, 1 kocku kvasca, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašičice ravne soli, 1 kašičica šećera, 100ml ulja, 1,5dl mlake kisele vode, 150g posnog margarina, po potrebi susam, po potrebi lan.
Posna proja sa ovsenim pahuljicama
Sastojci za posnu proju sa ovsenim pahuljicama: 1/2kg žutog kukuruznog brašna, 5 kašika belog brašna, 80g ovsenih pahuljica, 1 kašika lana, 1 kašika semena suncokreta, 1 veza blitve, 1 kesica praška za pecivo, 1,5 kašičica soli, kisela voda.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Posni rižoto sa komadićima soje na vodi
Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi:
1,5 litar vode,
2 glavice crnog luka,
3 struka mladog crnog luka,
1 krompir,
3 šargarepe,
1 šoljica komadića soje,
3 čena belog luka,
1 šolja pirinča,
mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan,
1 šolja kuvanog paradajza,
1 svež paradajz.
Posne punjene tikvice
Sastojci za posne punjene tikvice:
1 kg tikvica,
100 g pšenice,
200 g lanenog semena,
200 g pečuraka,
150 g crnog luka seckanog,
čen belog luka,
malo peršuna i bosiljka,
biber,
1 dl ulja,
masline,
suvi začin,
so.
Vegetarijanska jela koja morate probati
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
Posni krekeri sa semenkama
Sastojci za posne krekere sa semenkama:
2 dl (1 čaša) palente (može i kukuruzno brašno ili mix brašna po želji),
2 dl (1 čaša) pečenog semenja (suncokret, susam, lan, maslačak po želji),
300 ml prokuvane vode,
1 dl ulja (izbor ulja po želji),
so po ukusu.