Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

Pečeni smuđ iz rerne

Pečeni smuđ iz rerne

Sastojci za pečenog smuđa iz rerne: dva smuđa, dva čena belog luka, jedna kašičica morske soli, jedan limun, jedna veza peršunovog lista, grančica ruzmarina, malo bibera, malo maslinovog ulja.
Njoke sa paradajz sosom

Njoke sa paradajz sosom

Sastojci za njoke sa paradajz sosom:Za njoke potrebno:2dl kukuruznog brašna,6dl vode,so,1 kašika maslinovog ulja.Za sos:2dl soka od paradajza ili kuvanog paradajza,30g oraha,2-3 lista peršuna,soli po ukusu,biber.
Hleb sa belim lukom

Hleb sa belim lukom

Sastojci za hleb sa belim lukom:jedan beli hleb,6 čenova belog luka,pola vezice svežeg peršuna,maslinovo ulje,so i biber,150g posnog margarina.
Posni gulaš od leblebija

Posni gulaš od leblebija

Sastojci za posni gulaš od leblebija:100g sirove leblebije,100g šargarepe,100g krompira,50g crvenog luka,malo maslinovog ulja,malo mlevenog muškatnog oraščića,malo mešavine mediteranskog začinskog bilja,malo đumbira u prahu,malo kandiranog đumbira,malo kurkume u prahu,malo soli,malo soda bikarbone,malo bibera mlevenog,oko 650ml vode,1 kašičica skrobnog brašna.
Mediteranska skuša punjena senfom i začinima

Mediteranska skuša punjena senfom i začinima

Sastojci za mediteransku skušu punjenu senfom i začinima:2 skuše,2 kašičice senfa, 3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka,1 limun,1/2 veze peršuna,200ml belog vina.
Posno predjelo sa leblebijama

Posno predjelo sa leblebijama

Sastojci za posno predjelo sa leblebijama:1 konzerva prethodno skuvane leblebije,2-3 marinirane crvene paprike,nekoliko crnih maslina,so,biber,kumin,dimljena aleva paprika,maslinovo ulje.
Posna pastrmka sa bademima

Posna pastrmka sa bademima

Sastojci za posnu pastrmku sa bademima:4 komada pastrmke (fileti),1 kašičica morske soli,biber (sveže mleveni),maslinovo ulje,limunova kora (rendana),limunov sok (od 2 limuna),50g badema,1 veza peršuna.
Posni namaz od patlidžana sa bademima

Posni namaz od patlidžana sa bademima

Sastojci za posni namaz od patlidžana sa bademima: 500g patlidžana, 2 čena belog luka, 5 kašika maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, so i biber, 1 kašika seckanog vlašca, 1 kašika peršuna.
Posne špagete sa pesto sososm

Posne špagete sa pesto sosom

Sastojci za posne špagete sa pesto sosom: 500g špageta, 2 vezice svežeg bosiljka, 1 vezica mirođije,  4 čena belog luka, 2 kašike pinjole, 120ml maslinovog ulja,  so.
Posne zapečene paprike i tikvice

Posne zapečene paprike i tikvice

Sastojci za posne zapečene paprike i tikvice:500g tikvica,100g crnog luka,2 crvene sveže paprika,2 čena belog luka,1 kašičica pinjola,2-3 kašičice maslinovog ulja,1 kašičica izrendanog kapra, so.Za preliv: 2 kašičice jabukovog sirćeta ,2 kašičice vode, šećer,biber,đumbir,kari.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -