Naslovna Sastojci Mirođija

Sastojak: mirođija

rizoto od ovasa

Posni rižoto od ovasa

Sastojci za posni rižoto od ovasa: 1250 g ovasa, vezica mladog luka ili praziluk, 2 rendane šargarepe, komad rendanog celera, paprika iseckana na kockice, morska so, ulje, prstohvat mirođije, 2 kašike suncokreta, 2 kašike golice.
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve sa nanom

Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve, 1 velika šargarepa (rendana), 400 g paradajza (rendanog), 250 g pirinča, 1 kašika mirođije, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so, biber, nana, vegeta
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve

Sastojci za posne sarmice od blitve: 2 šolje pirinča, 3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka, 250 g šampinjona, listovi blitve, so, biber, vegeta, kašičica ljutog ajvara, mirođija, belo vino.
restovani losos recept

Restovani losos

Sastojci za restovani losos: 500 g lososa, 250 g bukovača, 200 g prokelja, limun, pomorandža, mirođija, ulje, so, mleveni crni biber.
Posne tikvice sa pirinčem recept

Posne tikvice sa pirinčem

Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način: Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede. Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
salata sa krastavcem i kukuruzom

Posna salata sa krastavcem i kukuruzom

Sastojci za posnu salatu sa krastavcem i kukuruzom: 250 g smrznutog kukuruza šećerca, 1 krastavac, vezica sveže mirođije, maslinovo ulje, malo soka od limuna, so.
prokelj sa prelivom

Posni prokelj sa prelivom

Sastojci za posni prokelj sa prelivom: 750 g prokelja, 3 veće šargarepe, 3 praziluka, 2 kašike margarina, 2 kašike jabukovog sirćeta, kašika iseckanog peršunovog lišća, 3 kašičice iseckane mirođije, 5 kašika brašna, biber, so.
tikvice u sopstvenom soku

Tikvice u sopstvenom soku

Sastojci za tikvice u sopstvenom soku: 1 kg manjih tikvica, 2 čena belog luka, veza mirođije, 1 dl ulja, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -