Sastojak: orasi
Posni egzotični rolat
Sastojci za posni egzotični rolat:
400 g ražanog brašna,
200 g pšeničnog brašna,
350 ml mlake mineralne vode,
250 g suvih krušaka,
125 g suvih šljiva,
125 g suvih kajsija,
125 g suvih smokvi,
250 g badema i oraha,
30 g kvasca,
6 supenih kašika ruma,
5 kašika meda,
kašika šećera,
prstohvat cimeta,
đumbira,
muskatnog oraščića,
soli,
šećer u prahu za posipanje.
Postan lešnik desert
Sastojci za postan lešnik desert:
200 g šećera,
100 ml vode,
100 g mlevenih oraha,
100 g mlevenih badema,
100 g mlevenih lešnika,
50 g seckanih pečenih lešnika,
50 g seckanih badema,
50 g seckanih oraha.
Posne toblerone
Sastojci za posne toblerone:
200 g posne čokolade za kuvanje,
200 g posnog keksa,
100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha,
2 kašike meda,
1 dl „koka-kole“,
200 g šećera,
150 g margarina.
10 posnih slatkih rolata koje morate probati
Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...
Posna baklava sa belim vinom
Za posnu baklavu potrebno je: 1 dl belog vina,
2 dl vode,
2 dl ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi oko 500g,
200 g gustin,
300 g oraha,
1/2 margarina,
1 dl ulja,
1 kg šećera,
8dl vode
Posne punjene smokve
Sastojci za posne punjene smokve:
20 smokvi.
Za fil:
50 g margarina,
50 g kokosovog brašna,
100 g šećera u prahu.
Za preliv:
80 g margarina,
14 kašika vode,
400 g šećera,
200 g oraha,
400 g posnog keksa.
Posni rolat sa šumskim voćem
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
200 g margarina,
200 g šećera,
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Punjeni šaran sa orasima
Za šaran punjen orasima potrebno je: šaran od 1,5 do 2 kg, šolja seckanih oraha, 2 glavice luka, ulje, mlevena paprika, so, biber
Posna musaka od pšenice i suvih šljiva
Sastojci za posnu musaku od pšenice i suvih šljiva:
800 g krompira,
200 g pšenice,
80 g suvih šljiva,
20 g oraha,
4 kašike paradajz pirea,
pola kašike ruzmarina.
Punjeni kolačići
Potrebno je:
400 g brašna,
250 g margarina,
150 g očišćenih urmi,
100 g integralnog brašna,
pomorandža,
po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
50 g šećera,
kašičica cimeta u prahu,
prstohvat soli,
šećer...