Naslovna Sastojci Paradajz

Sastojak: paradajz

Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

Sastojci za hobotnicu u posnom, pikantnom sosu:1,5kg hobotnice,4 valika paradajza,3 čena belog luka,1 ljuta papričica,2 kašike sitno seckanog lista peršuna,100ml maslinovog (ili suncokretovog) ulja,so,mleveni biber.
Posni amarant sa umakom od šampinjona

Posni amarant sa umakom od šampinjona

Sastojci za posni amarant sa umakom od šampinjona:1 šolja semenki amaranta,200g šampinjona,1 kašika maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,300g spanaća,2 oljuštena paradajza,bosiljak,origano,so,mleveni crni biber.
Posne lignje punjene na dalmatinski način

Posne lignje punjene na dalmatinski način

Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:1kg manji lignji,10g mlevenih oraha,posni kačkavalj,100g pirinča,2 glavice crnog luka,2 čena belog luka,2 manja paradajza,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni biber.Za marinadu:1dl belog vina,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 čena belog luka.
Posne rolnice sa avokadom

Posne rolnice sa avokadom

Sastojci za posne rolnice sa avokadom:2 zrela avokada,5 kašika soka od limuna,4 kašike maslinovog ulja,2 veća čena belog luka,100g tunjevine iz konzerve,4 manje tortilje,2 manja paradajza,3 struka mladog luka,mleveni biber,so.
Posne punjene paprike sa oslićem

Posne punjene paprike sa oslićem

Sastojci za posne punjene paprike sa oslićem:2 oslića srednja,10 srednjih paprika za punjenje,1 glavica crnog luka,1 kašičica paprike i tucane ljute,1 glavica belog luka,1 veća rendana šargarepa,1 veći mlad krompir rendan,3 pune kašike pirinca opranog,biber,suvi začin,1 paradajz,200ml kuvanog paradajza,200ml vode,1 veza peršunovog lista,ulje.
Posno sočivo sa spanaćem

Posno sočivo sa spanaćem

Sastojci za posno sočivo sa spanaćem:160g sočiva,350ml bujona od povrća,150g spanać,malo peršuna, 350ml sojinog mleka,3 kašike ulja, 1 crni luk, 4-5 čenova belog luka, 1 kašika mlevenog đumbira, 1 kašičica mlevenog kima,1,5 kašičica mlevenog korijandera,1 paradajz,1/2 šolje vode - dodajte samo ako je potrebno,1/2 kašike sok od limuna.
Posna gaspaćo paradajz čorba

Posna gaspaćo paradajz čorba

Sastojci za posnu gaspaćo paradajz čorbu:900g paradajza, 1 crvena ili zelena paprika, 1 krastavac,1 manji crni luk,1 čen belog luka,2 kašičice sirćeta,1/2 šolje maslinovog ulja.
Posni patlidžani na sicilijanski način

Posni patlidžani na sicilijanski način

Sastojci za posne patlidžane na sicilijanski način:1kg patlidžana,200g posnog kačkavalja,so, biber.Za nadev:4 kašike maslinovog ulja,1kg paradajza,3 čena belog luka,bosiljak,origano,2 kašičice šećera,2 kašičice vegete.
Posni široki rezanci sa plodovima mora

Posni široki rezanci sa plodovima mora

Sastojci za posne široke rezance sa plodovima mora: 1 dl maslinovog ulja, 2 čena belog luka (sitno seckana), 500g plodova mora mix, 1 mala kašičica soli, 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute), po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom,  2 dl belog vina, lovorov list, 1 velika kašičica soka oceđenog limuna, 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati), 1 mala kašičica šećera, listovi svežeg peršuna.
Punjene posne paprike iz tiganja

Punjene posne paprike iz tiganja

Sastojci za punjene posne paprike iz tiganja:2 veće paprike babure za punjenje,1 paprika za seckanje,malo praziluka,1-2 šargarepe,1 veći paradajz,povrće koje se nađe u frižideru,malo ulja za prženje,so, biber, začin od suvog povrća,listovi svežeg bosiljka,šaka pirinča (po želji).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -