Naslovna Sastojci Posni rezanci

Sastojak: posni rezanci

Posni rezanci sa makom

Posni rezanci sa makom

Sastojci za posne rezance sa makom: 500g širokih posnih rezanaca,150g mlevenog maka,1dl vode,100g posnog margarina,1 kesica vanilin šećera,3 kašike meda ili 100-150g šećera,1 kašičica soli,voda za kuvanje rezanaca.
Brza paradajz čorba recept

Brza paradajz čorba

Sastojci za brzu paradajz čorbu: 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika brašna, 1 supena kašika šećera, 1 litar vode, 1/2 litre kuvanog paradajza, 1 paprika, 1 kašičica začina (začin C, vegeta i sl.), seckan peršunov list, po želji rezanci ili sojine ljuspice.
posni rezanci sa prazilukom

Posni rezanci sa prazilukom

Potrebno je: 350 g posnih rezanaca, 750 g praziluka, šargarepa, koren celera, 2 kašike sitno seckanog peršuna, 150 g paradajza, ulje, so, biber.
hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -