Naslovna Sastojci šargarepa

Sastojak: šargarepa

Posna supa od pečenih paprika

Posna supa od pečenih paprika

Sastojci za posnu supu od pečenih paprika: 4 crvene paprike, 1 šargarepa,  1 krompir,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon), so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posna povrćna pogača

Posna povrćna pogača

Sastojci za posnu povrćnu pogaču: 3 šolje brašna (može se koristiti mešavina belog i integralnog brašna), 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1 šolja tople vode, 1 šolja rendane šargarepe, 1 šolja rendane tikvice, 1 crvena paprika,  1/2 šolje seckanog peršuna, 1/4 šolje semenki suncokreta (opciono), susam za posipanje.
Posna supa od cvekle

Posna supa od cvekle

Sastojci za posnu supu od cvekle: 2 srednje velike cvekle, 2 šargarepe,  1 crni luk,  2 krompira, 3 čena belog luka, 1 šolja naseckanog kelja, 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza), 8 šolja povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posne palačinke sa dinstanim povrćem

Posne palačinke sa dinstanim povrćem

Sastojci za posne palačinke sa dinstanim povrćem: Palačinke: 1 šolja brašna, 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno, itd.), 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli. Povrće: 1 šargarepa,  1 crvena paprika,  1 tikvica,  1 crni luk,  2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posni tofu na kineski način

Posni tofu na kineski način

Sastojci za posni tofu na kineski način: Marinada: 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke, 3 kašike soja sosa (posnog), 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg đumbira, 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono). Prženje: 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija), 1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 šolja brokolija, 3 zelene lukovice. Sos: 3 kašike soja sosa (posnog), 2 kašike susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 1 kašika sirćeta od pirinča, 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posno povrće u soja sosu

Posno povrće u soja sosu

Sastojci za posno povrće u soja sosu: 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šolja brokolija, 1 šolja prokelja, 200g tofu sira, 2 kašike soja sosa (posnog), 1 kašičica sveže mlevenog đumbira, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, susam za posipanje (opciono).
Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

Sastojci za posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama: Za knedle: 2 šolje krompira,  2 šolje posnog brašna, 1/2 šolje griza, prstohvat soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za punjenje: 1 šolja kiselog kupusa, 1 šolja posnih suvih šljiva. Za posni sos: 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe,  1 lovorov list, so i biber po ukusu, 2 kašike paradajz pirea, 1/2 šolje posnog kiselog mleka ili jogurta, 2 kašike posnog margarina ili maslinovog ulja.
Posno varivo od špargli

Posno varivo od špargli

Sastojci za posno varivo od špargli: 500g špargli (asparagusa), 1 crni luk,  2 krompira,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka, 1 šolja pasulja (crni ili beli),  1 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posne lazanje sa povrćem

Posne lazanje sa povrćem

Sastojci za posne lazanje za povrćem: Za sos od povrća: 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 tikvice, 1 crvena paprika, 2 čena belog luka, 1 konzerva paradajz pelata (400g), 1 kašika paradajz paste, 1 kašičica suvog bosiljka, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za prženje. Za bešamel sos: 2 šolje biljnog mleka, 2 kašike posnog biljnog margarina, 2 kašike brašna, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ostalo: posne lazanje (integralne ili od heljde), posni biljni sir (za posipanje), sveži peršun za posipanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -