Naslovna Sastojci Sirće

Sastojak: sirće

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Sastojci za posnu salatu od šargarepe sa peršunom i pinjolima: oko 500g šargarepe (4-5 srednjih), 1 velika crvena paprika, 1/2 ili cela ljuta papričica, sveži peršun (oko 45-50g listića), oko 20g pinjola ili badema ili semenki. Za preliv: 4 supene kašike maslinovog ulja, 1.5-2 kašike jabukovog ili belog vinskog sirća, so, biber, začini po želji.
Posni hleb od spelte i semenki

Posni hleb od spelte i semenki

Sastojci za posni hleb od spelte i semenki:1 kockica kvasca,450 ml mlake vode,500 g brašna od krupnika ili integralnog pšeničnog brašna,50 g semenki suncokreta,50 g susama,50 g semenki lana,2 kašičice soli,2 kašike voćnog (jabukovog) sirćeta ili kvasa,malo vode.
Posna salata sa azuki pasuljem

Posna salata sa azuki pasuljem

Sastojci za posnu salatu sa azuki pasuljem: 150g azuki pasulja, 450g kukuruza šećerca, 2 glavice crvenog luka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 žuta paprika, 1/2 praziluka, so, sirće, ulje, peršun.
Hleb od fermentisane kinoe i konoplje

Hleb od fermentisane kinoe i konoplje

Sastojci za hleb od fermentisane kinoe i konoplje: 300g semena bele kinoe, 200g oljuštenog semena konoplje, 1l mlake vode za natapanje, 190ml mlake vode (za pečenje i fermentaciju), 1 kašika soka od limuna, 1 kašika sirćeta, 9g soli.
Prhke posne kiflice sa džemom

Prhke posne kiflice sa džemom

Sastojci za prhke posne kiflice sa džemom: 1.5dl tople vode, 1 kašika jabukovog ili alkoholnog sirćeta, 1 prašak za pecivo, 1.8dl ulja, oko 500g namenskog brašna, gušći džem, 100g prah šećera, 1 kesica vanilin šećera.
Posni trouglići sa ajvarom

Posni trouglići sa ajvarom

Sastojci za posne trougliće sa ajvarom: 200g pšeničnog brašna, 100g belog kukuruznog brašna, 1/2 kockice kvasca - 20g, 1 kašičica meda, 2 kašičice soli, 100ml maslinovog ulja , 1/2 kesice praška za pecivo,nekoliko kapi jabukovog sirćeta, malo obične vode - za kvasac, 200ml kisele vode - treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko. 
Posna Mimoza salata

Posna Mimoza salata

Sastojci za posnu Mimoza salatu: 2 veća kuvana krompira, 300g posnog majoneza, 3 kuvane šargarepe, 100g praziluka, 300g kupusa, 1 čen belog luka, sirće, so, biber, ulje.
Luk punjen pasuljem

Luk punjen pasuljem

Sastojci za luk punjen pasuljem: 10 glavica crnog luka, 150g sitnog pasulja, 1 šargarepa, 200g paradajza, 2 čena belog luka, 1 kašičica sirćeta, peršun, mešavina začina, biber.
Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Sastojci za punjene šampinjone: 1 kg šampinjona, 5 kašika sirćeta, 100 g kukuruza šećerca, 100 g graška, 100 g sitno seckane šargarepe, 100 g pirinča, 1 veza peršuna, 1 glavica crnog luka, 5 kašika ulja.
pikantne tikvice recept

Pikantne tikvice

Sastojci za pikantne tikvice: 3-4 tikvice srednje veličine, brašno i malo aleve paprike, 2-3 čena belog luka, 1 veza peršuna, šoljica ulja, 2 kašike sirćeta, origano, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -