Naslovna Sastojci Soja sos

Sastojak: soja sos

Posno povrće i ražnjići od tofua

Posno povrće i ražnjići od tofua

Sastojci za posno povrće i ražnjiće od tofua: 250g tofu sira, 2 šargarepe, 1 crvena paprika,  1 tikvica,  1 luk,  2 kašike tamari soja sosa (posne), 2 kašike balzamiko sirćeta (posnog), 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, drveni ražnjići (potopljeni u vodu pre korišćenja).
Posne makarone sa soja sosom

Posne makarone sa soja sosom

Sastojci za posne makarone sa soja sosom: 250g integralnih ili pirinčanih makarona (posnih), 3 kašike soja sosa (posno), 2 kašike agava sirupa (ili drugog zaslađivača po izboru), 2 kašičice sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 crvena paprika, 1 šolja brokolija,  1 šolja karfiola,  2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog peršuna (opciono).
Posni ćevapi od tofua i povrća

Posni ćevapi od tofua i povrća

Sastojci za posne ćevape od tofua i povrća: 400g tofua,  1 šolja sitno iseckanog crnog luka, 1 šolja sitno iseckane šargarepe, 2 čena belog luka,  1 šolja prezli od integralnog hleba, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike soja sosa, 1 kašičica dimljene paprike, so i biber po ukusu, kuvani integralni pirinač za posluživanje.
Posni tofu na žaru sa brokolijem

Posni tofu na žaru sa brokolijem

Sastojci za posni tofu na žaru sa brokolijem: 400g tofu sira,  2 šolje svežeg brokolija,  2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice soja sosa, 1 kašičica meda ili javorovog sirupa (opciono), sok od pola limete, so i biber po ukusu.
Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Sastojci za posno povrće na kineski način sa soja sosom: 2 šargarepe, 1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1 šolja karfiola,  1 šolja brokolija,  1 šolja svežih graška (ili smrznutih, odmrznutih), 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka,  2 kašike soja sosa, 1 kašika smeđeg šećera, 1 kašika kukuruznog brašna razmućenog u 2 kašike vode, prstohvat soli, prstohvat crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje ljutog), susam (opciono, za posipanje).
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posni losos u citrusnom sosu

Posni losos u citrusnom sosu

Sastojci za posni losos u citrusnom sosu:4 fileta lososa,sok od 1 limuna,soja sos,prstohvat bibera.Za sos od citrusa:sok od 2 limuna,sok od 1 narandže,2 kašike maslinovog ulja,2 čena belog luka, sveže seckani peršun za dekoraciju,so i biber po ukusu.
Posni sos od sojinog mleka

Posni sos od sojinog mleka

Sastojci za posni sos od sojinog mleka:1 šolja sojinog mleka (bez dodatih šećera),2 kašike posnog brašna (npr. integralno brašno),2 kašike posnog biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje),1 kašika posnog sirćeta (npr. jabukovo sirće),1 kašika posnog soja sosa,1/2 kašičice belog luka u prahu,1/2 kašičice crnog bibera,so po ukusu.
Posni škampi u tiganju

Posni škampi u tiganju

Sastojci za posne škampe u tiganju:1kg škampa,5-6 čenova belog luka,soja sos,1 limun,svež peršun,100g sušenog peršuna,3 kašike maslinovog ulja,malo posnog margarina.
Hobotnica na roštilju

Hobotnica na roštilju

Sastojci za hobotnicu na roštilju:1kg hobotnice,6 kašika soja sosa,6 kašika vina,1 kašičica rendanog celera,1 beli luk,1 kašičica šećera,60ml vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -