Sastojak: ulje
Riblja čorba (oslić, skuša, haringa)
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe:
100 g oslića,
100 g skuše,
100 g haringe,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
oko 20 g praziluka,
glavica belog luka,
ljuta papričica,
list nane (1 kašičica),
list peršuna,
glavica crnog luka,
3 kašičice aleve paprike,
2 kašičice začina od sušenog povrća,
kim,
3 sitno seckana oraha,
1 kašika brašna,
šoljica ulja,
biber,
so,
2 šoljice soka od paradajza.
Šaran sa povrćem
Sastojci za šarana sa povrćem:
šaran,
povrće po želji (luk, šargarepa, krompir),
so,
biber,
začin od povrća,
ulje,
limun.
Fileti oslića sa kornfleksom
Sastojci za filete oslića sa kronfleksom:
800 g fileta od oslića,
gustin,
kornfleks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Oslić u kukuruznom brašnu
Sastojci za oslić u kukuruzu:
800 g fileta od oslića,
čaša kukuruznog griza,
čaša kukuruznog brašna,
kašičica belog luka u prahu,
ulje,
so.
Posni rižoto sa šampinjonima
Sastojci za posni rižoto sa šampinjonima:
2 čaše pirinča,
1 velika glavica crnog luka,
600 g šampinjona,
1 dl belog vina,
mleveni đumbir,
biber,
so,
vegeta,
ulje.
Posne sarme od zelja sa ribom
Sastojci za posne sarme od zelja sa ribom:
listovi zelja,
1 glavica crnog luka,
3-4 češnja belog luka,
1 šoljica pirinča,
100 g sojinih ljuspica,
1 konzerva tunjevine,
ulje,
sirće,
so,
aleva paprika,
biber,
origano,
seckan peršunov list.
Posne pljeskavice od krompira
Sastojci za posne pljeskavice od krompira:
1/2 kg krompira,
5 kašika brašna,
100 g komadića od soje,
dve kašike paradajz pirea,
prezle,
ulje,
so,
biber.
Posni rižoto sa povrćem
Sastojci za rižoto sa povrćem:
150-200 g pirinča,
5 dl soka od paradajza
glavica crnog luka,
šargarepa,
struk praziluka,
seckan list celera,
origano,
bosiljak,
so,
biber,
začin od povrća,
ulje.
Posne slatke kiflice sa bademom
Sastojci za posne slatke kiflice sa bademom:
140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje.
Posni slani rolat
Sastojci za posni slani rolat:
2 veća lista oblande,
manja glavica luka,
pola struka praziluka,
500 g šampinjona,
300 g posnog majoneza,
150 g biljnog kačkavalja,
100 g susama,
400 g ajvara,
ulje,
so,
biber.